Antena 3 CNN Externe UPDATE: 6.000 de militari ruşi au fost trimişi în Crimeea. "Este inacceptabil!"

UPDATE: 6.000 de militari ruşi au fost trimişi în Crimeea. "Este inacceptabil!"

UPDATE: 6.000 de militari ruşi au fost trimişi în Crimeea. "Este inacceptabil!"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Mar 2014   •   12:02
Rusia avertizează că nu va ignora solicitarea de asistenţă formulată de noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, conform unuui comunicat al Kremlinului.
"Rusia nu va ignora această solicitare", a declarat un oficial din cadrul Preşedinţiei Rusiei, citat de RIA Novosti, conform Mediafax.
Conform AFP, noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească "pacea şi calmul" în această provincie prorusă.

Aproximativ 6.000 de militari ruşi au fost trimişi în Peninsula Crimeea, estimează Ministerul ucrainean al Apărării, în timp ce Moscova susţine că mobilizarea trupelor este în concordanţă cu acordurile militare cu Kievul.

Serviciile de securitate ucrainene sunt în stare de alertă maximă în regiunea autonomă Crimeea, dar premierul Arseni Iaţeniuk a dat asigurări că armata ucraineană nu va reacţiona la "provocările" Rusiei.
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat Rusia că o intervenţie militară în Ucraina va fi "profund destabilizatoare".
Însă Rusia susţine că mobilizarea trupelor este în concordanţă cu acordul încheiat cu Kievul privind activitatea Flotei Ruse din Sevastopol.
"Este inacceptabil ca vehicule militare ruse să patruleze prin centrul oraşelor ucrainene", a spus premierul Arseni Iaţeniuk.
Moscova a atras atenţia că nu va putea ignora solicitările de restabilire a "pacii şi calmului" formulate de autorităţile proruse din Crimeea.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close