UPDATE. Bilanţul tragediei din Austria a crescut la 71 de morţi. Patru dintre aceştia erau copii

de G.S.    |    28 Aug 2015   •   13:48
UPDATE. Bilanţul tragediei din Austria a crescut la 71 de morţi. Patru dintre aceştia erau copii Foto: Twitter
UPDATE. Numărul morţilor din camionul din Austria a ajuns la 71. Dintre aceştia, 59 sunt bărbaţi, opt femei şi patru copii, conform autorităţilor ungare, citate de USA Today. 
 
De asemenea, conform sursei citate, trei persoane cu cetăţenie ungară au fost reţinute, fiind suspectate de a avea legătură cu tragedia din Austria. 

---

Numărul morţilor găsiţi într-un camion din Austria a crescut. Autorităţile au anunţat, vineri, că 70 de cadavre au fost identificate în camion, conform Russia Today.

Ministerul a anunţat că anchetatori au recuperat cadavrele în noaptea de joi spre vineri şi că aceştia au confirmat că printre vitime se află şi copii.
 
Imigranţii au fost găsiţi morţi într un camion în Austria, joi. 
 
Maşina, cu numere de Ungaria, a fost găsită abandonată pe o autostradă, aproape de graniţa cu Ungaria. 
 
Poliţia austriacă susţine că toţi cei dinăuntru au murit sufocaţi. Voiau să ajungă în Ungaria, acolo unde sunt deja zeci de mii de migranţi. 
 
Oficialii maghiari spun că maşina ar fi fost condusă de un român, lucru infirmat de autorităţile de la noi. 

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, a afirmat joi că şoferul camionului abandonat în Austria este cetăţean român.

"Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, niciun cetăţean român nu este implicat în incident. Poliţia austriacă continuă cercetările în acest caz", potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe din România. 
 
Poliţia austiacă susţine că există indicii că ar fi vorba despre trafic de imigranţi. 
 

x close