Antena 3 CNN Externe UPDATE. Confruntări violente între greci şi forţele de ordine, lângă Parlamentul elen

UPDATE. Confruntări violente între greci şi forţele de ordine, lângă Parlamentul elen

UPDATE. Confruntări violente între greci şi forţele de ordine, lângă Parlamentul elen
Sursa foto: Foto: Haaretz/Twitter
15 Iul 2015   •   22:43
UPDATE - Aproximativ 50 de protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine, miercuri seară, după violenţele produse în faţa Parlamentului de la Atena, care dezbate măsurile propuse de creditorii internaţionali.
 
"Circa 50 de manifestanţi au fost reţinuţi", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei grece.
 
"Violenţele au implicat un grup de aproximativ 200 de tineri", a precizat oficialul citat.

---

Aproximativ 13.000 de persoane protestează, miercuri seară, în Piaţa Syntagma din Atena, în contextul în care Parlamentul elen dezbate proiectul acordului cu creditorii, forţele de ordine folosind gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor violenţi.
 
Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva unor tineri care aruncau cu sticle incendiare şi pietre.
 
Liderii zonei euro au ajuns, luni dimineaţă, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro.
 
Grecia şi-a asigurat restructurarea datoriilor şi finanţarea pe termen mediu în cadrul unei pachet în valoare de 35 de miliarde de euro care va permite ţării să rămână în zona euro. "Acordul este dificil dar am evitat continuarea retragerilor activelor în străinătate. Am evitat un plan de strangulare financiară şi de prăbuşire a sistemului bancar. În această bătălie dură, am reuşit să obţinem restructurarea datoriilor", a afirmat premierul de extremă-stânga Alexis Tsipras.
 
Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close