Antena 3 Externe UPDATE: Doi dintre copiii implicaţi în accidentul din Belgia au mai fost CERCETAŢI PENAL PENTRU FURT

UPDATE: Doi dintre copiii implicaţi în accidentul din Belgia au mai fost CERCETAŢI PENAL PENTRU FURT

de G.S.    |    08 Dec 2013   •   16:52
UPDATE: Doi dintre copiii implicaţi în accidentul din Belgia au mai fost CERCETAŢI PENAL PENTRU FURT
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
UPDATE: Copiii care au fost implicaţi într-un accident în Belgia ar proveni dintr-o tabără de romi, iar doi dintre ei au mai fost cercetaţi penal în mai multe cazuri de furt, a precizat, duminică, MAE, conform Mediafax.
"Potrivit informaţiilor furnizate Ambasadei României la Bruxelles de către autorităţile de poliţie belgiene, în accident au fost implicaţi 4 cetăţeni români minori cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani. Aceştia circulau cu un autoturism cu plăcuţe de înmatriculare româneşti falsificate, nu aveau asupra lor documente de identitate, iar în maşină s-au găsit mai multe obiecte furate. Minorii au fost răniţi uşor în urma accidentului şi au primit îngrijiri medicale corespunzătoare", se arată în răspunsul Ministerului de Externe.
Poliţia belgiană a iniţiat o anchetă, minorii fiind audiaţi în prezenţa unui avocat şi a unui translator. 
Potrivit MAE, doi copii au mai fost anterior "cercetaţi penal în multiple cazuri de furt". "Minorii au declarat că ar proveni dintr-o tabără de romi amplasată pe teritoriul Belgiei, dar nu au fost cooperanţi în ceea ce priveşte identificarea familiilor", mai precizează sursa citată. 

-------------

Patru copii români cu vârste între 12 şi 14 ani au fost răniţi, în cursul nopţii, în provincia belgiană Flandra, după ce maşina condusă de unul dintre ei a părăsit carosabilul în timpul urmăririi de către poliţie, anunţă presa belgiană.
Incidentul a avut loc în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în orăşelul belgian Berlare, situat în regiunea Flandra, la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Bruxelles. 
Unul dintre copii se afla la volanul maşinii. Poliţia a încercat să oprească vehiculul în timpul unui control de rutină, dar copilul a refuzat să se conformeze semnalului agenţilor. 
"În timpul urmăririi de către poliţie, şoferul vehiculului suspect a ratat un viraj şi nu a putut evita accidentul. Cele patru persoane din maşină au fost transportate la spital. Se pare că este vorba de patru copii români cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani", a declarat, potrivit site-ului DHnet.be, Jan Briers, guvernatorul provinciei Frandra.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close