Antena 3 CNN Externe UPDATE: Doi morţi şi 182 de răniţi în urma prăbuşirii avionului Boeing 777 în San Francisco

UPDATE: Doi morţi şi 182 de răniţi în urma prăbuşirii avionului Boeing 777 în San Francisco

UPDATE: Doi morţi şi 182 de răniţi în urma prăbuşirii avionului Boeing 777 în San Francisco
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
07 Iul 2013   •   10:15
UPDATE 10:15 - Un Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana Airlines care venea din Seul a ratat aterizarea şi a luat foc pe aeroportul din San Francisco, sâmbătă, după ce coada avionului a lovit pista, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor 182, dintre cele 307 persoane aflate la bord.
Toţi pasagerii zborului 214, care venea de la Seul, au fost număraţi sâmbătă seara, au anunţat pompierii din San Francisco. 
---------------------
 
Cel puţin 10 persoane au fost rănite grav după ce avionul Boeing 777 al companiei sud-coreene Asiana Airlines a ratat aterizarea şi a luat foc pe aeroportul din San Francisco, conform unui comunicat medical scrie CNN în pagina electronică, conform Mediafax.
Spitalul general din San Francisco tratează opt adulţi şi doi copii, cu toţii aflaţi în stare critică, conform unui comunicat al spitalului. Şase dintre pacienţi sunt femei şi patru bărbaţi.
US Coast Guard a transportat o persoană la spitalul Stanford, a declarat un purtător de cuvânt.
Postul BBC News transmite în pagina electronică un bilanţ de cel puţin un mort şi 30 de răniţi, citând un diplomat sud-coreean.
Înregistrârile audio ale schimburilor dintre turnul de control al aeroportului şi zborul 214 sugerau că cei aflaţi la sol ştiau că există vreun fel de problemă, promiţând că "vehicule de urgenţă răspund".
"Toată lumea este pe drum", afirma controlorul de trafic aerian, conform site-ului Live ATC.net, un site care oferă înregistrări audio ale controlorior de trafic aerian, citat de CNN.
 
Printre pasagerii aflaţi la bord se număra şi vicepreşedintele adjunct al companiei sud-coreene Samsung, David Eun, care a postat pe contul său de Twitter o poză cu epava avionului însoţită de mesajul "Tocmai m-am prăbuşit pe SFO. Coada s-a rupt. Majoritatea pasagerilor par bine. Eu sunt bine. Incredibil...". Acesta a mai adăugat "Pompierii şi echipele de salvare sunt peste tot. Evacuează răniţii. Nu m-am mai simţit aşa de la 9/11", conform mesajelor postate de Eun pe Twitter, citate de BBC News.
Un Boeing 777 al conpamiei aeriene sud-coreene Asiana Airlines a luat foc pe aeroportul internaţional din San Francisco după ce a ratat aterizarea sâmbătă în jurul orei 18:30 GMT (21:30, ora României).
FAA a confirmat că accidentul s-a produs la aterizare. Zborului numărul OZ214 avea la bord 290 de pasageri şi venea de la Seul, conform postului de televiziune ABC.
 

×
Subiecte în articol: raniti San Francisco aterizare companie spital
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close