Antena 3 CNN Externe UPDATE: Explozia dintr-un autobuz israelian a fost un ATAC TERORIST

UPDATE: Explozia dintr-un autobuz israelian a fost un ATAC TERORIST

UPDATE: Explozia dintr-un autobuz israelian a fost un ATAC TERORIST
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
22 Dec 2013   •   17:50
UPDATE. Explozia produsă duminică într-un autobuz israelian la Bat Yam, la sud de Tel-Aviv, care nu s-a soldat cu victime, a fost un "atac terorist", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei pentru AFP. 
"În urma examinării explozibililor găsiţi la faţa locului, am conchis că este vorba despre un atac terorist", a declarat Micky Rosenfeld.

-------------

Un obiect suspect a explodat, duminică, fără a provoca victime, într-un autobuz israelian în apropiere de Tel-Aviv, a anunţat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Luba Samri, citată de AFP, conform Mediafax.
Un genist chemat la faţa locului la Bat Yam examina obiectul când acesta a explodat, dar bărbatul este nevătămat, a precizat ea. 
Potrivit poliţiei, nu este clar deocamdată dacă explozia a fost opera militanţilor palestinieni sau dacă a fost de origine criminală.
Clanuri mafiote sunt implicate în lupte de putere de mai mulţi ani la Tel-Aviv şi la periferia acestuia, în special la Bat Yam.
"Mai întâi trebuie să examinăm dispozitivul (explozibil)", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, pentru AFP. El a precizat că şoferul a văzut o geantă abandonată în autobuz, a oprit vehiculul şi le-a ordonat pasagerilor să coboare.
Circa zece israelieni au fost ucişi în violenţe legate de activităţi criminale, mai ales în explozia unor maşini-capcană şi schimburi de focuri legate de luptele dintre diverse familii mafiote.
Ultima explozie într-un autobuz israelian datează din noiembrie, la Tel-Aviv, în cadrul unui atentat soldat cu 17 răniţi, legat de intervenţia militară israeliană în Fâşia Gaza.
În 2011, o turistă britanică a fost ucisă şi alte 30 de persoane au fost rănite într-o explozie produsă într-o staţie de autobuz din Ierusalim. 
 

×
Subiecte în articol: explozie suspect Israel autobuz putere genisti
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close