Antena 3 CNN Externe UPDATE: Mecanicul trenului deraiat în Spania a fost acuzat de omucidere din culpă

UPDATE: Mecanicul trenului deraiat în Spania a fost acuzat de omucidere din culpă

UPDATE: Mecanicul trenului deraiat în Spania a fost acuzat de omucidere din culpă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
27 Iul 2013   •   14:55
Update 14:50 - Mecanicul trenului care a deraiat miercuri la Santiago de Compostela, provocând moartea a 78 de persoane, plasat în arest preventiv joi seara, este acuzat de "omucidere din culpă", a anunţat sâmbătă Ministerul de Interne, relatează AFP, conform Mediafax.
"De joi, de la ora 19.40 (20.40 ora României), el este arestat din punct de vedere juridic pentru presupuse fapte de omucidere din culpă", a declarat Jorge Fernandez Diaz în cadrul unei conferinţe de presă.

--------------------

Mecanicul trenului a cărui deraiere a provocat moartea a cel puţin 78 de persoane, miercuri, la Santiago de Compostela, în nordul Spaniei, a refuzat vineri să răspundă la întrebările anchetatorilor care doreau să îl interogheze la spital, a anunţat poliţia locală, citată de AFP, conform Agerpres.
 
Mecanicul, arestat pentru 'imprudenţă', 'a refuzat să răspundă poliţiei' şi va fi 'prezentat unui judecător cât mai repede posibil', a declarat o purtătoare de cuvânt a forţelor de ordine. 
 
Poliţia din Galicia a anunţat vineri că mecanicul, 'rănit uşor şi internat în spital', a fost reţinut cu o seară înainte şi arestat pentru 'imprudenţă' şi 'infracţiuni legate de accident'. 
 
Acest bărbat în vârstă de 52 de ani, cu experienţă în transportul feroviar şi a cărui fotografie, cu un aer pierdut şi faţa însângerată după accident, a făcut înconjurul mass-media, pare să nu fi reuşit să frâneze la timp, în timp ce trenul, potrivit cotidianului El Pais, circula cu 190 de kilometri la oră, pe un tronson unde viteza era limitată la 80 de kilometri la oră. 
 
Trenul din direcţia Madrid a deraiat miercuri seară la patru kilometri de gara Santiago de Compostela, pe când intra într-o curbă periculoasă. 
 
Ancheta pare să se orienteze spre proasta funcţionare a sistemului de siguranţă a căilor ferate combinată cu viteza excesivă. Trenul circula pe o linie de mare viteză care, în acel loc, nu era echipată cu un sistem de control automat al vitezei. 
 
În urma producerii accidentului, cel puţin 78 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 178 au fost rănite, dintre care 81 erau vineri în continuare internate în spital.
 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close