Antena 3 CNN Externe UPDATE: "Peste 40 de CADAVRE au fost recuperate". Detalii ŞOCANTE în cazul avionului DISPĂRUT de pe radare

UPDATE: "Peste 40 de CADAVRE au fost recuperate". Detalii ŞOCANTE în cazul avionului DISPĂRUT de pe radare

UPDATE: "Peste 40 de CADAVRE au fost recuperate". Detalii ŞOCANTE în cazul avionului DISPĂRUT de pe radare
de O.P.    |    30 Dec 2014   •   12:00
UPDATE: Peste 40 de cadavre au fost recuperate marţi din Marea Java, în timpul operaţiunilor de căutare a avionului AirAsia, dispărut în largul Indoneziei. 
"Potrivit radioului militar, nava de război Bung Tomo a recuperat 40 de cadavre, iar numărul lor creşte. Sunt foarte ocupaţi acum", a precizat Manahan Simorangkir.

---

UPDATE: Oficialii indonezieni au declarat că au găsit cadavre plutind în apele în care a fost văzut ultima oară zborul AirAsia dispărut de pe radar.
 
O parte dintre acestea au fost aduse la mal de către echipele de salvatori. Se pare că oamenii nu au apucat să îşi pună vestele de salvare, relatează Huffington Post.
 
---

Autorităţile din Indonezia au reluat căutarea avionului malaezian dispărut cu 162 oameni la bord. O echipă de cercetare a fost trimisă în zona unei insule pe care s-ar fi observat un nor de fum.

Până acum, toate relatările despre urme ale epavei s-au dovedit neîntemeiate. Oficialităţile recunosc că aeronava s-ar putea afla pe fundul mării. La căutări iau parte zeci de nave militare şi avioane din mai multe ţări. Un distrugător american li se va alătura în cursul zilei.

În căutarea avionului Air Asia au pornit echipe din Indonezia, Australia şi Malaezia. Britanicii, americanii şi chinezii au oferit, de asemenea, sprijin. Însă, deocamdată, operaţiunea nu a avut rezultat. Un avion australian a reperat, la o mie 200 de kilometri de locul unde a dispărut aeronava, câteva obiecte plutind pe mare. Oficialii indonezieni spun că probele sunt insuficiente pentru a confirma că ar fi vorba despre cursa Air Asia. De asemenea, echipajul unui elicopter indonezian a observat nişte pete de combustibil în Marea Java, dar, şi în acest caz, nu e clară provenienţa. Indonezienii spun că, foarte probabil epava a ajuns pe fundul mării.

Aeronava, un Airbus A320-220, cursă low-cost a unei companii malaeziene, decolase din insula Java cu destinaţia Singapore, cu 155 de pasageri la bord şi 7 membri ai echipajelor. Cursa Air Asia 8501 a pierdut contactul cu turnul de control la o oră de la decolare, la puţin timp după ce pilotul ceruse să circule pe o rută neobişnuită, din cauza turbulenţelor. Îngrijorate, familiile pasagerilor aşteaptă veşti despre cei care se aflau la bord.

Acesta este al treilea avion al unei companii aeriene din Malaezia care e implicat într-o tragedie, în 2014. În martie, o cursă Malaezian Airlines a dispărut cu 239 de oameni la bord şi nu a fost găsită. În iulie, zborul MH17, al aceleiaşi companii, a fost doborît în Ucraina. La bord se afla şi un român.

×
Subiecte în articol: avion prabusit
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close