Antena 3 CNN Externe UPDATE: Preşedintele Ucrainei A ÎNCERCAT SĂ FUGĂ ÎN RUSIA. Ianukovici a fost OPRIT la graniţă

UPDATE: Preşedintele Ucrainei A ÎNCERCAT SĂ FUGĂ ÎN RUSIA. Ianukovici a fost OPRIT la graniţă

UPDATE: Preşedintele Ucrainei A ÎNCERCAT SĂ FUGĂ ÎN RUSIA. Ianukovici a fost OPRIT la graniţă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
22 Feb 2014   •   19:20
UPDATE 19:20 - Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a încercat să urce la bordul unui avion cu destinaţia Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri, a declarat sâmbătă preşedintele Parlamentului Oleksandr Turcinov, relatează AFP.
"A încercat să ia un avion cu destinaţia Rusia, dar a fost împiedicat de către grăniceri. În prezent se ascunde undeva în regiunea Doneţk", o regiune prorusă situată în estul Ucrainei, de unde este originar, a declarat Turcinov, citat de agenţia Interfax.

------------------

UPDATE 18: 15
- Viktor Ianukovici "nu acceptă" decizia prin care a fost demis de către Verhovna Rada, a anunţat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a preşedintelui ucrainean, relatează BBC News online.

------------------

UPDATE 17:30 - 
Parlamentul ucrainean a decis, sâmbătă, demiterea preşedintelui Viktor Iankovici şi convocarea de alegeri prezidenţiale anticipate pentru 25 mai, conform agenţiei Interfax.

------------------

UPDATE 16:30 - 
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a declarat sâmbătă că nu va cruţa niciun efort pentru a pune capăt vărsării de sânge şi a promis că va rămâne preşedintele Ucrainei, relatează BBC News Online.
Potrivit Russia Today el a făcut aceste declaraţii într-o apariţie la un post local de televiziune, UBR TV, dintr-un loc necunoscut. 
Ianukovici a denunţat, de asemenea, o "lovitură de stat" în Ucraina şi a calificat membrii opoziţiei drept nişte "bandiţi".

-----------------

UPDATE 16:05
- Hanna Herman, un consilier prezidenţial al preşedintelui Viktor Ianukovici a infirmat, în urmă cu puţin timp, că acesta s-ar pregăti să demisioneze, conform kiyvpost.com.

-----------------

UPDATE 15:55
- Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis că îşi va da demisia, într-o conversaţie prin telefon cu un lider al opoziţiei Arsenii Iaţeniuk, a anunţat un deputat al opoziţiei, Mikola Katerinciuk, relatează AFP. 
"Iaţeniuk a cerut în numele Maidan (locul contestării) ca Ianukovici să îşi dea demisia. Ianukovici a promis să facă acest lucru. Aşteptăm confirmarea scrisă", a declarat Katerinciuk în faţa presei.

-----------------

Preşedintele Viktor Ianukovici ar fi pregătit să demisioneze, dar se află la Harkov împreună cu oficiali de rang înalt pentru a discuta despre formarea unui Guvern separat în sud-estul ţării şi Crimeea, potrivit site-ului ucrainean în limba rusă Versii.com, relatează BBC NBews online, conform Mediafax.
Ianukovici ar lua în considerare să-i ceară preşedintelui rus Vladimir Putin să garanteze securitatea acestor regiuni, potrivit aceleiaşi surse.
Preşedintele se află la Harkov împreună cu şeful administraţiei prezidenţiale Andrii Kluev şi fostul premier Mikola Azarov, potrivit Versii.com.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close