Antena 3 CNN Externe UPDATE. SUA şi Marea Britanie au "tot mai multe semne" că regimul din Siria a folosit arme chimice

UPDATE. SUA şi Marea Britanie au "tot mai multe semne" că regimul din Siria a folosit arme chimice

UPDATE. SUA şi Marea Britanie au "tot mai multe semne" că regimul din Siria a folosit arme chimice
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Aug 2013   •   10:35
UPDATE: Primul ministru britanic David Cameron şi preşedintele Statelor Unite Barack Obama au convenit sâmbătă asupra necesităţii de a descuraja utilizarea armelor chimice, exprimându-şi profunda preocupare în legătură cu "tot mai multe semne" că Siria a atacat civili, a declarat un purtător de cuvânt al lui Cameron, citat de Reuters.
 
"Ei sunt profund preocupaţi de atacul ce a avut loc la Damasc miercuri şi de tot mai multe semne că acesta a fost un atac semnificativ de arme chimice efectuat de regimul sirian împotriva propriului popor", a declarat purtătorul de cuvânt. 

----------

Responsabili din cadrul serviciilor secrete americane încă încearcă să stabilească dacă preşedintele sirian Bashar al-Assad a dezlănţuit un atac mortal de arme chimice împotriva poporului său la începutul acestei săptămâni, relatează Associated Press, conform Agerpres.
 
Acestea au fost afirmaţiile Casei Albe după ce preşedintele Barack Obama s-a întâlnit sâmbătă cu echipa sa de securitate naţională pentru a discuta despre următorii paşi posibili în Siria. Oficialii au declarat că Obama va decide cum să răspundă odată ce faptele sunt clare. 
                    
Un comunicat al Casei Albe în legătură cu întâlnirea de sâmbătă afirmă că Obama a primit de asemenea o analiză detaliată a gamei de opţiuni solicitate de el pentru SUA şi comunitatea internaţională pentru a răspunde dacă se stabileşte că Assad s-a angajat într-un război chimic mortal. 
                    
Casa Albă a adăugat că Obama şi primul ministru britanic David Cameron au discutat de asemenea despre situaţia din Siria, sâmbătă prin telefon.
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close