Antena 3 CNN Externe UPDATE: Urme de carburant ce ar putea aparţine aeronavei Malaysia Airlines, reperate în Marea Chinei de Sud

UPDATE: Urme de carburant ce ar putea aparţine aeronavei Malaysia Airlines, reperate în Marea Chinei de Sud

UPDATE: Urme de carburant ce ar putea aparţine aeronavei Malaysia Airlines, reperate în Marea Chinei de Sud
Sursa foto: Foto: baohomnay.com
08 Mar 2014   •   16:35
UPDATE 16:35 - Avioane vietnameze care caută aeronava Boeing 777 a Malaysia Airlines, dispărută sâmbătă cu 239 de persoane la bord, au reperat două urme de carburant paralele şi având câţiva kilometri, în Marea Chinei de Sud, a anunţat un oficial vietnamez de rang înalt, citat de AFP. 
"Două dintre avioanele noastre au detectat două urme de carburant de o lungime de aproximativ 15 până la 20 de kilometri, paralele şi la distanţă de aproximativ 500 de metri una de cealaltă", a declarat în direct pentru televiziunea publică generalul Vo Van Tuan, adjunctul şefului Statului Major al armatei vietnameze. 
"Nu suntem siguri de unde vin aceste urme de carburant, am trimis nave vietnameze" către această zonă, a adăugat el. 
Aceste două urme sunt primele semne posibile ale cursei MH370, care a pierdut, sâmbătă dimineaţa, contactul cu turnul de control undeva între estul Malaysiei şi sudul Vietnamului. 

---------------------

UPDATE 09:00
- Avionul companiei Malaysia Airlines care transporta 239 de persoane la bord de la Kuala Lumpur la Beijing a dispărut sâmbătă dimineaţă în spaţiul aerian al Vietnamului, a anunţat Guvernul vietnamez, citat de AFP.
"Avionul a pierdut contactul în spaţiul aerian al provinciei Ca Mu, înainte de a intra în contact cu turnul aerian de control de la Ho Şi Min", precizează un comunicat publicat pe site-ul Guvernului vietnamez.
 
---------------------
 
Un avion al companiei Malaysia Airlines cu destinaţia Beijing a pierdut contactul cu turnul de control după ce a părăsit Kuala Lumpur, capitala Malaysiei, a anunţat vineri compania, citată de AFP.
Avionul a pierdut contactul cu turnul de control la ora locală 02.40 (vineri, 20.40, ora României), potrivit companiei. Aparatul, un Boeing 777-200, a decolat de la Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri de 13 naţionalităţi şi 12 membri ai echipajului, şi trebuia să sosească la Beijing la ora locală 06.30 (00.30, ora României). Potrivit agenţiei China Nouă, 158 de pasageri sunt de origine chineză.
"Regretăm profund că am pierdut contactul cu zborul MH370, care a părăsit Kuala Lumpur sâmbătă, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României), cu destinaţia Beijing", a declarat CEO-ul grupului Malysia Airlines, Ahmad Yahya, citat într-un comunicat.
"Echipa noastră îi contactează pe apropiaţii pasagerilor şi (membrilor) echipajului", a adăugat el. "Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către toţi pasagerii, (membrii) echipajului şi familiile lor", a spus el.
"Malaysia Airlines colaborează cu autorităţile, care au activat echipele lor de căutare şi de salvare pentru a localiza aparatul", a anunţat compania. Avionul trebuia să zboare deasupra Peninsulei Indochina.
Potrivit agenţiei China Nouă, contactul cu turnul de control a fost pierdut în momentul în care avionul se afla deasupra Vietnamului. Avionul nu a intrat în sfera de control a Aviaţiei Civile Chineze, anunţă China Nouă.
"Aceste informaţii ne îngrijorează mult", a declarat ministrul chinez de Externe, Wang Yi, citat într-un comunicat. "Sperăm că toţi pasagerii sunt vii. Vom face tot posibilul pentru a obţine mai multe informaţii", a adăugat el.
Un oficial al aeroportului din Beijing a anunţat că autorităţile chineze au înfiinţat o structură de urgenţă. 
"Vom urmări cu atenţia informaţiile privind zborul MH370. Gândurile noastre se îndreaptă către toţi cei care sunt la bord", a anunţat compania Boeing pe contul său de Twitter.
Compania Malaysia Airlines (MAS) a înregistrat puţine accidente. În octombrie, un bimotor Twin-Otter s-a prăbuşit la aterizare pe Insula Borneo, un accident soldat cu moartea copilotului şi a unui pasager.
În 1977, un alt aparat s-a prăbuşit în sudul Malaysiei, provocând moartea a o sută de persoane.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close