Antena 3 CNN Externe Bilanțul uraganului Ida a ajuns la 48 de morți

Bilanțul uraganului Ida a ajuns la 48 de morți

Furtuna tropicală Ida a lovit puternic Statele Unite ale Americii și a lăsat în urmă 48 de morți, iar bilanțul negru încă nu s-a încheiat. Multe case au fost distruse, mii de oameni au rămas fără curent.

Bilanțul uraganului Ida a ajuns la 48 de morți
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    03 Sep 2021   •   19:36

Uraganul Ida a lovit duminică statul american Louisiana, provocând o pană de curent în oraşul New Orleans şi mai multe decese, atât în Louisiana, cât şi în statul vecin, Mississippi.

Joi seară, Phil Murphy, guvernatorul statului New Jersey a anunțat că cel puțin 23 de oameni din statul lui au murit.

„Cele mai multe decese s-au înregistrat în cazul persoanelor prinse în propriile autovehicule de inundaţii”, a declarat guvernatorul. 

Și în New York au fost cel puțin 12 morți: o persoană a fost prinsă în mașină de inundații, iar alte 11 s-au înecat în locuințele lor de la subsol.

Rămășițele uraganului Ida au adus ploi record dar și rafale de vânt care au distrus sute de locuințe și cea mai mare fermă de lapte din Statele Unite.

Președintele Biden a decretat stare de urgență în New Jersey și New York pentru a facilita accesarea de fonduri federale

Decese au fost raportate și în statele Pennsylvania, Maryland și Virginia.

Sute de oameni au devenit sinistrați și mulți au fost salvați cu elicopterul de pe acoperișuri.

În Louisiana, printre cei uciși se numără patru persoane de la un azil de bătrâni care fuseseră evacuate înaintea furtunii.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a criticat experții meteo, spunând că prognozele lor sunt „făcute de batjocură în câteva minute”

El a spus că a fost avertizat să se aștepte între 7 și 15 cm de ploaie pe parcursul zilei, cu toate acestea, un record de 3,15 centimetri a căzut în Central Park în doar o oră.

Joe Biden, avertizează că este nevoie de ”investiții istorice” pentru a face față crizei climatice. 

”Este o chestiune de viață și de moarte. Distrugeri sunt peste tot. Ne confruntăm cu una dintre marile provocări ale timpului nostru, dar sunt încrezător că îi vom face față”, a spus Joe Biden.

 

×
Subiecte în articol: uragan ida bilant decese
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close