x close

Uraganul Matthew se îndreaptă spre California, unde președintele Obama a decretat stare de urgență. Primele imagini cu dezastrul creat VIDEO

de G.S.    |    07 Oct 2016   •   22:50
Uraganul Matthew se îndreaptă spre California, unde președintele Obama a decretat stare de urgență. Primele imagini cu dezastrul creat VIDEO 416

UPDATE: Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri starea de urgenţă în statul Carolina de Nord, spre care se îndreaptă uraganul Matthew, informează Reuters.

----------------------------

Uraganul Matthew, încadrat la categoria 3, (pe o scară de la 1 la 5) a intrat în Florida și mai mult de două milioane de americani au primit ordin să evacueze locuinţele pe coasta atlantică.

 

 

Uraganul a lăsat în urmă nu mai puțin de 842 de morți în Haiti și acum și-a făcut intrarea în Statele Unite.

 

 

Președintele Barack Obama a declarat stare de urgență în statul Florida, în așteptarea furtunii.

Sute de zboruri au fost anulate în regiune, din cauza condiiților meteo.

 

 

Uraganul, cel mai puternic din ultimele decenii în regiune, bate cu vânturi susţinute de 220 de kilometri pe oră, a anunţat joi centrul american de monitorizare a uraganelor (NHC).

 

 

Guvernatorul de Florida, Rick Scott, i-a avertizat pe locuitori că vânturile ar putea ajunge până la 240 km pe oră. ''Nu mergeţi la surfing, nu mergeţi pe plaje. Veţi fi ucişi'', i-a atenţionat el.

 

 

Guvernatorul a anunţat că a activat 1.000 de membri suplimentari ai Gărzii naţionale, aducând la 2.500 numărul militarilor pregătiţi să intervină pentru evacuări şi pentru gestionarea adăposturilor.

Aproximativ 4.000 de membri suplimentari sunt în stare de alertă şi pot fi desfăşuraţi rapid.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati