Uraganul Carlotta a crescut în intensitate şi a ajuns la categoria a 2-a

de G.S.    |    16 Iun 2012   •   09:57
Uraganul Carlotta a crescut în intensitate şi a ajuns la categoria a 2-a Foto: Mediafax/AFP

Uraganul Carlotta, care a fost semnalat vineri deasupar Ocenului Pacific şi care se îndrepta spre coasta occidentală a Mexicului, a crescut în intensitate ajungând la categoria a 2-a pe scara Saffir-Simpson, conform anunţului de vineri al Centrului american al Uraganelor (NHC), relatează AFP.
   
La ora locală 14.00 (24.00, ora României), ciclonul era la aproximativ 100 de kilometri în sud-sud-est de Puerto Angel, din nord-vestul Mexicului, intensitatea vântului ajungând la 165 de kilometri pe oră, putând chiar să crească în intensitate în următoarele ore, conform NHC.
   
Carlotta se îndrepta spre nord-vest cu o viteză de 19 kilometri pe oră. Ochiul ciclonului ar putea să atingă coasta sudică a Mexicului, între Puerto Angel şi Acapulco, în noaptea de vineri spre sâmbătă, conform meteorologilor americani.
   
Dacă traiectoria prevăzută de NHC nu se schimbă, acest uragan nu ameninţă în acest moment summitul şefilor de stat şi de guvern, G20, care va avea loc luni şi marţi în staţiunea balneară Los Cabos, aflată mai la nord, pe coasta pacifică a Mexicului.

Parteneri
x close