Antena 3 CNN Externe Uraganul Earl se apropie de coasta Statelor Unite. 100.000 de oameni au fost evacuaţi

Uraganul Earl se apropie de coasta Statelor Unite. 100.000 de oameni au fost evacuaţi

Uraganul Earl se apropie de coasta Statelor Unite. 100.000 de oameni au fost evacuaţi
03 Sep 2010   •   17:00

100.000 de americani au fost evacuaţi din calea uraganului Earl. Acesta va lovi coasta de est a Statelor Unite în următoarele ore. Specialiştii spun că pagubele ar putea fi devastatoare.

Vânt de până la 177 de kilometri pe oră şi valuri deosebit de puternice s-au abătut asupra plajelor din statul american Carolina de Nord înainte ca uraganul Earl să lovească aceste zone. Locuitorii statelor de pe coastă de est se pregătesc de cel mai rău scenariu posibil. Cei care nu au plecat din regiune au invadat supermarketurile pentru a cumpăra alimente. Majoritatea au optat pentru provizii de primă necesitate dar sunt şi oameni care spun că nu pot fără alimentele preferate.

Earl a provocat importante pagube în Caraibe, în special în teritoriile franceze Saint-Martin şi Saint-Barthelemy, precum şi la Puerto Rico. Din fericire nu au fost victime.

Meterologii americani au avertizat că unele zone de coastă ar putea fi grav afectate şi că există riscul unor pagube majore. Sezonul uraganelor în Atlantic are loc în perioada 1 iunie-30 noiembrie. Specialiştii avertizează că perioada din acest an ar putea fi una dintre cele mai distrugătoare înregistrate vreodată.

Antena 3

 

×
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close