Antena 3 CNN Externe Uraganul Irene a făcut primele victime. Vezi aici evoluţia evenimentelor

Uraganul Irene a făcut primele victime. Vezi aici evoluţia evenimentelor

Uraganul Irene a făcut primele victime. Vezi aici evoluţia evenimentelor
Sursa foto: Foto: nasa.gov
27 Aug 2011   •   14:43
Update 22.23 - Numărul victimelor a ajuns la cinci. Un băiat de 11 ani din Virginia a murit, după ce un copac s-a prăbuşit peste un bloc de apartamente, în Newport News, informează AP.

Update 22.05
- Uraganul Irene a mai făcut încă două victime, astfel că numărul lor se ridică la patru. O persoană din orașul Nash a decedat atunci când a ieşit afară pentru a hrăni animalele, fiind lovită de o ramură de copac. Cea de-a patra victimă este un bărbat dat dispărut în râul Cape Fear, potrivit ABC News.

Update 20:45
- Pentagonul a emis un ordin de intervenţie pentru 6.500 de trupe militare. Acestea trebuie să fie pregătite să intervină în orice moment, în caz că este nevoie, conform Washington Post.

Update 20:40 - Uraganul a provocat moartea a două persoane, conform surselor oficiale, citate de Reuters. Un bărbat a făcut infarct în timp ce instala planşe de lemn pe ferestre. Un al doilea bărbat a murit după ce maşina în care se afla a derapat pe o şosea inundată şi a lovit un copac.

Uraganul Irene a mai scăzut în intensitate, retrogradând la nivelul 1 din 5 disponibile. Chiar şi aşa, aeroporturile din New York vor fi închise începând cu 19 ora României, pentru toate avioanele care urmau să sosească în acest oraş. Două milioane de oameni au fost evacuaţi, printre ei şi mulţi români. Îngrijorat, preşedintele Barack Obama şi-a întrerupt vacanţa.

Pe toată Coasta de Est, cozi uriaşe de maşini cu oameni evacuaţi vin dinspre ţărm către zone sigure din interiorul continentului. La Baltimore, o româncă aflată la muncă în Statele Unite se numără printre cele 2000 de persoane evacuate din oraşul Ocean City.
 


Zeci de mii de oameni îşi transformă casele în fortăreţe în faţa uraganului. În benzinării, cozile sunt uriaşe. La fel şi în supermarketuri, unde oamenii golesc rafturile pentru a-şi face provizii. Au luat în serios avertismentul preşedintelui Barack Obama.

La New York, oraş fără experienţa uraganelor, reţeaua de metrou ar putea fi închisă, de teama inundaţiilor. Primarul a ordonat evacuarea a 200 de mii de oameni.

Ordine similare au răsunat şi în Virginia. Corespondentul Antena 3 în Statele Unite se află printre cei evacuaţi. Mai toate locuinţele de pe ţărm sunt pustii.

Apropierea uraganului a provocat însă şi valuri mari, de care au profitat amatorii de surfing.
 



×
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close