Antena 3 CNN Externe Uraganul Irene a făcut zece victime. Mii de oameni au devenit refugiaţi

Uraganul Irene a făcut zece victime. Mii de oameni au devenit refugiaţi

Uraganul Irene a făcut zece victime. Mii de oameni au devenit refugiaţi
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
28 Aug 2011   •   10:09

În ciuda faptului că a fost retrogradat la categoria 1, uraganul Irene continuă să facă victime pe Coasta de Est a Statelor Unite. Potrivit serviciilor de urgenţă, zece persoane şi-au pierdut viaţa până acum. Carolina de Nord a fost primul stat american lovit de uragan. Apoi a urmat Virginia şi Maryland.

Uraganul l-a făcut şi pe primarul oraşului Philadelphia să declare stare de urgenţă. Preşedintele Barack Obama şi-a întrerupt concediul şi i-a convocat pe responsabilii pentru situaţii de urgenţă.

În ciuda acestor avertizări, câţiva surferi dornici de adrenalină s-au aventurat în valurile oceanului chiar în timpul furtunii.

Evacuări masive au fost ordonate în toate statele aflate pe traseul uraganului. Mii de oameni au devenit refugiaţi.

Neobişnuiţi cu uraganele, new yorkezii s-au baricadat. Sacii de nisip protejează instituţiile publice, magazinele sau locuinţele. Metroul din New York a fost închis, pentru prima dată din cauza vremii.

Toate transporturile publice au fost, de altfel, oprite. Şi aeroporturile s-au închis temporar. În ciuda faptului că a fost declasat, uraganul Irene rămâne o ameninţare pentru locuitorii Coastei de Est.

×
Subiecte în articol: uragan New York
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close