Antena 3 CNN Externe Uraganul Irene a măturat opt state americane şi a provocat moartea a cel puţin 20 de oameni

Uraganul Irene a măturat opt state americane şi a provocat moartea a cel puţin 20 de oameni

Uraganul Irene a măturat opt state americane şi a provocat moartea a cel puţin 20 de oameni
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
29 Aug 2011   •   09:35

Temutul uragan Irene a lăsat în urma sa cel puţin 20 morţi în cele opt state americane pe care le-a traversat în acest weekend. Autorităţile anunţă însă ca pericolul nu a trecut.

La New York, situaţia este însă sub control după ce uraganul a fost mult mai blând decât se preconizase.

Uraganul a trecut, pericolul rămâne. Acesta este mesajul autorităţilor americane după ce Irene a fost retrogradată de agenţia de meteorlogie la statutul de furtună tropicală.

Preşedintele american a atras atenţia şi asupra faptului că revenirea la normalitatea se va face treptat, perioada de recuperare putând fi una destul de lungă

Duminică, uraganul a lovit şi oraşul New York, dar situaţia a fost mult mai bună decât se preconizase iniţial. Doar cinci cartiere ale metropolei au fost inundate. Cea mai afectată a fost zona Long Beach.

La doar câteva ore după ce Irene a părăsit New Yorkul, autorităţile au declarat că situaţia este sub control. În consecinţă, astăzi aeroporturile din New York vor fi redeschise.

Irene nu afectat numai statele de coastă. În Vermont, autorităţile au fost nevoite să evacueze mai multe localitati după ce au fost puternic afectate de furtună. La şase ani după devastatorul uragan Katrina, Irene a lovit opt state americane, lăsând peste patru milioane de persoane fără curent electric.

 


×
Subiecte în articol: uragan morti SUA New York
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close