Antena 3 CNN Externe Uraganul Irene a părăsit teritoriul SUA: 40 de victime şi pagube de miliarde dolari

Uraganul Irene a părăsit teritoriul SUA: 40 de victime şi pagube de miliarde dolari

Uraganul Irene a părăsit teritoriul SUA: 40 de victime şi pagube de miliarde dolari
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
30 Aug 2011   •   09:29

Furtuna tropicală Irene a părăsit, luni, teritoriul Statelor Unite, dar a lăsat în urmă cel puţin 40 de victime şi pagube de miliarde de dolari. Cel mai greu lovit este statul Vermont.

Deşi forţa sa a slăbit mult, furtuna nu i-a cruţat nici pe canadieni: în provincia Quebec, două persoane sunt date dispărute şi sute de mii  de oameni au rămas fără curent electric.

Americanii credeau că au scăpat uşor după ce Irene a trecut peste New York şi celelalte mari oraşe de pe coasta de est, fără să provoace dezastrul de care se temeau. Dar, în zonele rurale, prăpădul a venit abia după trecerea furtunii, când apele umflate de ploi au distrus poduri, şosele şi clădiri.

În Vermont, un stat federal cu doar 600.000 de locuitori, mai multe oraşe sunt sub ape, iar sute de drumuri sunt blocate. Torenţii au distrus câteva vechi poduri acoperite din secolul al XIX-lea, declarate monumente istorice.

Tot în Vermont, o clădire care adăposteşte ateliere de artă se poate prăbuşi în orice moment după ce apele i-au spulberat o parte a fundaţiei şi primului nivel.

În New Jersey, apele revărsate au înghiţit până şi camioanele grele ale armatei. Şi, ca şi cum pagubele n-ar fi fost destul de mari, o casă a fost distrusă de un incendiu, chiar în mijlocul unui cartier inundat. Milioane de locuitori de pe coasta de est au fost lipsiţi, şi luni, de curent electric.

Irene a ajuns, acum, în Canada, unde vântul, ploaia şi valurile uriaşe au provocat noi distrugeri. Autorităţile avertizează că urmările furtunii vor fi greu de îndepărtat.

 

×
Subiecte în articol: victime daune SUA pagube furtuna miliarde dolari
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close