Antena 3 CNN Externe Uraganul Irene ameninţă New York: Primarul Bloomberg a ordonat evacuarea obligatorie a 250.000 de persoane

Uraganul Irene ameninţă New York: Primarul Bloomberg a ordonat evacuarea obligatorie a 250.000 de persoane

Uraganul Irene ameninţă New York: Primarul Bloomberg a ordonat evacuarea obligatorie a 250.000 de persoane
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
26 Aug 2011   •   22:09

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a ordonat evacuarea obligatorie a mai multor cartiere ameninţate de uraganul Irene. Evacuarea vizează aproximativ 250.000 de persoane.

Potrivit CBS, ar fi vorba de aproximativ 270.000 de rezidenţi din cartierele Battery Park City, Coney Island şi Rockaways.

Potrivit primarului din New York, adăposturile se vor deschide începând cu ora locală 16:00.

Coasta de Est a Statelor Unite a intrat în alertă maximă din cauza apropierii uraganului Irene. Joi seară, guvernatorul statului New York a declarat stare de urgenţă, în timp ce primarul metropolei, Michael Bloomberg, a anunţat că unele zone ale oraşului ar putea fi evacuate.

 


Insulele Bahamas au fost lovite în plin, joi, de uraganul Irene. Vântul, care a atins viteze de aproape 200 de km/h, a provocat daune materiale serioase. Zeci de case şi maşini au fost distruse. În plus, în week-end uraganul este aşteptat pe Coasta de Est a Statelor Unite. Şase state, între care şi New York, au decretat stare de urgenţă.

În alertă se află şi restul guvernatorilor de pe Costa de Est. Neobişnuiţi cu astfel de fenomene extreme, oamenii se aşteaptă la ce este mai rău.

Primii cetăţeni care s-au conformat instrucţiunilor date de liderii politici au fost locuitorii Carolinei de Nord. Mulţi şi-au făcut bagajele şi au părăsit localităţile în grabă.

O flotă de 27 de nave de război ale marinei americane, printre care şi un portavion, au primit ordin să părăsescă de urgenţă apele Coastei de Est.

Potrivit estimărilor, Irene ar putea fi cel mai puternic uragan din ultimii 50 de ani care se abate asupra Coastei de Est a Statelor Unite, zonă ferită de obicei de astfel de fenomene extreme.

×
Subiecte în articol: New York Michael Bloomberg uragan cartiere
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close