Antena 3 CNN Externe Uraganul Irma lovește cu putere Florida. Român stabilit în Miami: E un vânt îngrozitor, nu mai e de ieșit

Uraganul Irma lovește cu putere Florida. Român stabilit în Miami: E un vânt îngrozitor, nu mai e de ieșit

Uraganul Irma lovește cu putere Florida. Român stabilit în Miami: E un vânt îngrozitor, nu mai e de ieșit
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
09 Sep 2017   •   23:47

Uraganul Irma a atins deja Florida și va atinge punctul maxim la 9.00 (ora României). La Miami, autoritățile au luat măsuri din timp și au deschis mai multe centre de găzduire. 

Alex Ceaușu, un român stabilit în Miami, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3, despre situația din Florida.

„Irma cred că a ajuns, și-a întins o mână să vedem cam ce poate să facă. E un vânt îngrozitor, mai ales că stau undeva unde clădirile sunt destul de înalte. Am dedus cam ce trebuie să fac în momente extreme. Eu aveam avion de întoarcere în România pe 18 septembrie, am încercat să schimb data atunci când am văzut că uraganul se apropie de Florida, dar aeroportul a fost închis. O altă soluție era să închiriez o mașină și să plec undeva în nord, dar era o problemă cu combustibilul și autostrăzile sunt bară la bară. Așa că mai bine am rămas într-o clădire relativ nouă, construită în 2008. Acum nu mai este de ieșit, vântul a ajuns să bată foarte tare. De vreo 10 ore nu mai avem cablu, dar am văzut până acum că s-au evacuat multe milioane de oameni”, a spus Alex Ceaușu, român stabilit în Miami.

Uraganul Irma, una dintre cele mai importante furtuni din Atlantic din ultimul secol, a făcut ravagii pe un şir de insule din Caraibe. ONU a estimat că până la 37 de milioane de persoane, printre ei zeci de mii de români, ar putea fi afectați de uraganul Irma pe traiectoria sa către Florida.

×
Subiecte în articol: uragan Irma Florida roman Miami
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close