Antena 3 CNN Externe Cea mai puternică furtună din ultimul deceniu a lovit zona Caraibelor. Oamenii sunt îngroziți

Cea mai puternică furtună din ultimul deceniu a lovit zona Caraibelor. Oamenii sunt îngroziți

Cea mai puternică furtună din ultimul deceniu a lovit zona Caraibelor. Oamenii sunt îngroziți
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    04 Oct 2016   •   09:41

Uraganul Matthew a făcut primele victime, o persoană pierzându-și viața și o alta fiind declarată dispărută în Haiti, după ce cea mai puternică furtună din ultimul deceniu a lovit zona Caraibelor. Victimele sunt doi pescari de pe coasta de sud, unul care s-a înecat, celălalt fiind declarat dispărut, au anunțat autoritățile luni, potrivit AFP.

Rafalele puternice de vânt au lovit coasta sudică a celei mai sărace țări din Americi, foarte vulnerabilă la dezastre naturale, parțial pentru că atât de multe locuințe și clădiri sunt șubrede.

Mii de localnici locuiesc încă în corturi după cutremurul puternic ce a avut loc în 2010.

În unele zone din Jamaica au fost raportate inundații în timp ce furtuna de categoria 4 se deplasează către sud, potrivit media locale.

Cuba a ordonat evacuarea a peste 250.000 de persoane din estul insulei Granma, iar președintele Raul Castro s-a deplasat în sud-estul orașului Santiago pentru a supraveghea operațiunile de urgență.

Marți dimineața, centrul uraganului Matthew se afla la 440 kilometri sud-vest de capitala Port-au-Prince și se deplasa cu 9 kilometri pe oră. Rafalele de vânt provocate de acesta ating viteze de 225 de kilometri pe oră, potrivit US National Hurricane Center (NHC).

Matthew ar putea afecta și coasta de sud-est a Statelor Unite, inclusiv statul Florida, informează luni USA Today citând NHC.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: uragan caraibe haiti
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close