Antena 3 CNN Externe Autoritățile americane sunt în alertă. „Dacă uraganul Matthew va lovi direct Florida, pagubele ar putea fi catastrofice”

Autoritățile americane sunt în alertă. „Dacă uraganul Matthew va lovi direct Florida, pagubele ar putea fi catastrofice”

Autoritățile americane sunt în alertă. „Dacă uraganul Matthew va lovi direct Florida, pagubele ar putea fi catastrofice”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    06 Oct 2016   •   08:31

Uraganul Matthew și-a schimbat, miercuri, traiectoria către Bahamas și coasta de est a statului american Florida după ce a provocat decesul a cel puțin 26 de persoane și a distrus mare parte dintre locuințele din sudul Haiti, ceea ce a dus la amânarea alegerilor prezidențiale din această țară, informează Reuters.

Uraganul de categoria 3 (pe o scară de la 1 la 5), cea mai puternică furtună din zona Caraibe din ultimul deceniu, a măturat marți Cuba și Haiti, aducând rafale de vânt de 230 de kilometri pe oră și ploi torențiale, provocând pagube în localități dar și asupra culturilor agricole și a fermelor de animale.

În Statele Unite, peste 1,5 milioane de persoane au fost îndemnate să evacueze coasta sud-estică a statului Florida, iar guvernatorul acestui stat american, Rick Scott, a avertizat locuitorii să se pregătească pentru un posibil impact direct al uraganului, ce ar putea fi catastrofic. „Toată lumea din statul nostru trebuie să se pregătească pentru un impact direct'”, a spus guvernatorul. „Dacă Matthew va lovi direct Florida, pagubele ar putea fi catastrofice și trebuie să vă pregătiți”, a avertizat Rick Scott.

Meteorologii americani au declarat că Matthew ar putea lovi Florida — sau s-ar putea apropia periculos de mult de acest stat — în a doua parte a zilei de joi sau vineri dimineața și apoi se va îndrepta spre coasta de est, către Carolina, în weekend, potrivit NBC News.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat miercuri că uraganul Matthew este „o furtună serioasă”, și i-a îndemnat pe americani să fie vigilenți.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horoscop 1-15 aprilie 2023, cu Cristina Demetrescu. Eclipse şi karmă!
x close