x close

Autoritățile americane sunt în alertă. „Dacă uraganul Matthew va lovi direct Florida, pagubele ar putea fi catastrofice”

de S.T.    |    06 Oct 2016   •   08:31
Autoritățile americane sunt în alertă. „Dacă uraganul Matthew va lovi direct Florida, pagubele ar putea fi catastrofice” 534 Foto: pixabay.com

Uraganul Matthew și-a schimbat, miercuri, traiectoria către Bahamas și coasta de est a statului american Florida după ce a provocat decesul a cel puțin 26 de persoane și a distrus mare parte dintre locuințele din sudul Haiti, ceea ce a dus la amânarea alegerilor prezidențiale din această țară, informează Reuters.

Uraganul de categoria 3 (pe o scară de la 1 la 5), cea mai puternică furtună din zona Caraibe din ultimul deceniu, a măturat marți Cuba și Haiti, aducând rafale de vânt de 230 de kilometri pe oră și ploi torențiale, provocând pagube în localități dar și asupra culturilor agricole și a fermelor de animale.

În Statele Unite, peste 1,5 milioane de persoane au fost îndemnate să evacueze coasta sud-estică a statului Florida, iar guvernatorul acestui stat american, Rick Scott, a avertizat locuitorii să se pregătească pentru un posibil impact direct al uraganului, ce ar putea fi catastrofic. „Toată lumea din statul nostru trebuie să se pregătească pentru un impact direct'”, a spus guvernatorul. „Dacă Matthew va lovi direct Florida, pagubele ar putea fi catastrofice și trebuie să vă pregătiți”, a avertizat Rick Scott.

Meteorologii americani au declarat că Matthew ar putea lovi Florida — sau s-ar putea apropia periculos de mult de acest stat — în a doua parte a zilei de joi sau vineri dimineața și apoi se va îndrepta spre coasta de est, către Carolina, în weekend, potrivit NBC News.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat miercuri că uraganul Matthew este „o furtună serioasă”, și i-a îndemnat pe americani să fie vigilenți.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

alerta uragan Florida haiti alegeri prezidentiale
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati