Antena 3 CNN Externe Urmaşul lui bin Laden promite să continue războiul sfânt în America şi Occident

Urmaşul lui bin Laden promite să continue războiul sfânt în America şi Occident

Urmaşul lui bin Laden promite să continue războiul sfânt în America şi Occident
Sursa foto: Foto: Videonews
09 Iun 2011   •   17:31

Osama bin Laden va continua să terorizeze Statele Unite şi Occidentul, chiar şi după moarte. Aşa susţine adjunctul său din conducerea reţelei al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, în primul său mesaj video de la dispariţia lui bin Laden. Zawahiri îi aduce elogii şeicului terorist şi îi avertizează pe americani că vor regreta eliminarea lui.

Al-Qaida nu are încă un nou conducător oficial, dar Ayman al-Zawahiri a fost mâna dreaptă a lui Osama Bin Laden şi, în opinia experţilor, adevăratul "creier" al reţelei. El promite, acum, să continue războiul sfânt până la distrugerea Americii.

"Astăzi, prin voia lui Allah, America nu se mai confruntă doar cu un individ sau o grupare, ci cu o întreagă naţiune revoltată, care s-a trezit, într-o renaştere a războiului sfânt, ca să-i alunge pe invadatori de pe pământul musulman", spune Zawahiri.

Zawahiri, născut în Egipt, salută revoltele din lumea arabă, în care al-Qaida nu a avut, practic, niciun rol. El îi încurajează şi pe musulmanii din alte ţări să se ridice împotriva guvernelor lor şi, în primul rând, împotriva americanilor.

"Chem poporul pakistanez să se ridice împotriva militarilor vânduţi şi trădători şi a politicienilor corupţi care au făcut din Pakistan o colonie americană", precizează Zawahiri.

Mesajul mai conţine şi câteva poeme dedicate lui Osama bin Laden, descris ca un "războinic al Islamului împotriva comuniştilor şi apoi a cruciaţilor". Zawahiri spune că aruncarea în mare a cadavrului lui bin Laden dovedeşte că americanii se tem de el chiar şi după moarte.

"Şeicul Allah să-l aibă în grija sa, a plecat dintre noi ca un martir, dar trebuie să continuăm pe calea războiului sfânt, ca să alungăm invadatorii de pe pământul musulmanilor", a mai spus Ayman al-Zawahiri.

În încheiere, Zawahiri îi avertizează pe americani să nu se bucure de moartea lui bin Laden, deoarece acesta va rămâne "un coşmar" pentru Statele Unite şi aliaţii lor.

 


×
Subiecte în articol: Ayman al-Zawahiri Osama Bin Laden mort SUA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close