Antena 3 CNN Externe Urme de iod radioactiv, detectate în aerul Franţa

Urme de iod radioactiv, detectate în aerul Franţa

Urme de iod radioactiv, detectate în aerul Franţa
Sursa foto: Foto: earthimagegallery.com
15 Noi 2011   •   14:35

Urme de iod, care ar putea proveni de la deşeuri radioactive dintr-o ţară străină, încă neidentificată, au fost depistate în aerul din Franţa. Potrivit autorităţilor franceze, acestea nu reprezintă un risc pentru sănătatea publică, relatează AFP.

Oficialii din Franţa nu au reuşit deocamdată să identifice originea deşeurilor aflate la originea acestei poluări cu iod 131. Cu toate acestea, autorităţile spun că este exclus ca urmele de iod să aibă legătură cu accidentul din Japonia.

"Primele rezultate arată că există urme de iod 131 în aerul din Franţa", arată Institutul de radioprotecţie şi siguranţă nucleară. "Dacă prezenţa iodului 131 este total neobişnuită la această scară a teritoriului naţional, indicând apariţia unor deşeuri radioactive anormale în atmosferă, nivelul de concetrare observat nu reprezintă niciun risc pentru sănătatea populaţiei", asigură institutul.

În urmă cu patru zile, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunţat prezenţa iodului 131 în atmosferă în Cehia şi în alte ţări europene, dar a precizat că nivelul identificat nu prezintă "niciun risc pentru sănătate".

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close