Antena 3 CNN Externe Ursula von der Leyen: varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lunii ianuarie

Ursula von der Leyen: varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lunii ianuarie

Ursula von der Leyen a transmis că varianta Omicron a coronavirusului ar putea deveni dominantă pe bătrânul continent în decurs de o lună, până la mijlocul lui ianuarie.

Ursula von der Leyen: varianta Omicron ar putea deveni dominantă în Europa până la mijlocul lunii ianuarie
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    15 Dec 2021   •   13:20

Președinta Comisiei Europene a făcut un apel pentru creșterea ratei de vaccinare, în condiţiile în care există suficiente doze pentru toţi cetăţenii. 

Luând în considerare că numărul de infectări cu Omicron se dublează acum la fiecare două sau trei zile, ”oamenii de ştiinţă se aşteaptă ca Omicron să fie deja varianta dominantă în Europa la mijlocul lui ianuarie”, a spus Ursula von der Leyen, precizând și că este o ”evoluţie extrem de îngrijorătoare”.

”Însă, în anul care s-a scurs, am lucrat din greu şi am realizat multe lucruri. De aceea, Europa este acum într-o poziţie mai bună pentru a combate virusul”, a adăugat ea, înaintea summitului UE, care va începe joi la Bruxelles, scrie APnews.

Datorită ratei ridicate de vaccinare în bloc și disponibilității dozelor de vaccin, von der Leyen a spus că Europa este acum într-o poziție mai bună pentru a lupta împotriva virusului. Ea a spus că peste 300 de milioane de oameni din UE au fost complet vaccinați și că 62 de milioane de oameni au primit și a treia doză: ”În primul rând, avem acum suficiente doze de vaccin pentru fiecare european”.

”Datele inițiale de la Omicron ne arată că acest a treia doză este cea mai bună protecție împotriva noii variante”, a subliniat von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene a mai spus că trebuie să se combată scepticismul privind vaccinurile, mai ales în statele membre care au rămas în urmă cu ratele de vaccinare, ”pentru că prețul pe care îl vom plăti dacă oamenii nu sunt vaccinați continuă să crească.”

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close