Ursuleţul Winnie the Pooh, INTERZIS într-un oraş din Polonia. Motivul va fi greu de explicat copiilor

de A.M.P    |    23 Noi 2014   •   23:15
Ursuleţul Winnie the Pooh, INTERZIS într-un oraş din Polonia. Motivul va fi greu de explicat copiilor Foto: images.1233.tw

Primăria oraşului polonez Tuszyn a decis că ursuleţul Winnie the Pooh (Winnie de Pluş), personajul creat în 1926 de scriitorul Alan Alexander Milne, nu poate să fie utilizat ca imagine oficială a grădiniţelor din localitate, din cauza sexualităţii sale "îndoielnice", relatează lefigaro.fr.

Celebrul ursuleţ Winnie se află în centrul unei polemici bizare. Aleşii conservatori din oraşul polonez Tuszyn au votat împotriva unui proiect ce viza utilizarea imaginii acestui personaj animat în grădiniţele din localitate, afirmă site-ul croatiantimes.com.

"Winnie este pe jumătate gol, fapt care este total nepotrivit pentru copii. Spre deosebire de el, ursuleţii noştri sunt îmbrăcaţi din cap până în picioare", a spus Ryszard Cichy, unul dintre consilierii din oraşul citat.

Ernest Howard Shepard, care a ilustrat povestirile cu Winnie the Pooh scrise de britanicul Alan Alexander Milne, a considerat că ursuleţul Winnie nu are nevoie de pantaloni. Deşi acest detaliu a părut lipsit de importanţă vreme de atâtea decenii, totuşi, politicienii polonezi spun că lucrurile sunt mai grave de atât. "Winnie nu poartă chiloţi, pentru că nu are sex. Este hermafrodit", a precizat Hanna Jachimska, consilier la primăria din Tuszyn.

Această acuzaţie nu a trecut neremarcată, iar edilii polonezi au decis să organizeze o dezbatere pe această temă. Ei au ajuns la următoarea concluzie: "Scriitorul a tăiat testiculele ursuleţului său cu o lamă, pentru că avea el însuşi probleme de identitate sexuală!".

Personajul Winnie the Pooh a debutat într-un volum de povestiri publicat de A.A. Milne în 1926. În epocă, ilustraţiile din acea carte prezentau un ursuleţ complet gol.

În 1961, când grupul Walt Disney a cumpărat drepturile de ecranizare a volumelor scrise de A.A. Milne, pentru a produce o serie de filme de animaţie, Winnie the Pooh a primit un tricou roşu din partea ilustratorilor care lucrau pentru celebrul studio hollywoodian.

Parteneri
x close