Antena 3 CNN Externe Uzbec inculpat în SUA, după ce a ameninţat că îl va ucide pe Barack Obama

Uzbec inculpat în SUA, după ce a ameninţat că îl va ucide pe Barack Obama

Uzbec inculpat în SUA, după ce a ameninţat că îl va ucide pe Barack Obama
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
27 Iul 2011   •   11:23

Un cetăţean uzbec a cărui viză de student expirase a fost inculpat marţi de justiţia americană, după ce a ameninţat că îl va ucide pe preşedintele Barack Obama, informează AFP.
   
Ulugbek Kodirov, în vârstă de 21 de ani, a fost arestat la 13 iulie într-un motel din Leeds, în statul Alabama, după ce a achiziţionat o mitralieră de la un agent al forţelor de ordine care acţiona sub acoperire, a anunţat Departamentul american al Justiţiei.
   
El a fost inculpat marţi pentru că a ameninţat de patru ori că îl va ucide pe preşedintele american, în cursul săptămânii care a precedat arestarea sa. El este de asemenea acuzat că deţinea ilegal o armă automată şi o grenadă.
   
"Kodirov riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare pentru fiecare dintre ameninţările pe care le-a proferat împotriva preşedintelui şi maximum zece ani de închisoare pentru fiecare dintre inculpările legate de arme", au precizat autorităţile.
   
Ulugbek Kodirov a sosit în Statele Unite în iunie 2009, cu o viză de student. Dar viza i-a fost retrasă după mai puţin de un an, pentru că nu se înscrisese la nici o instituţie de învăţământ.
   


×
Subiecte în articol: cetatean inculpat SUA Barack Obama amenintare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close