Antena 3 CNN Externe "Vă vom îneca pe toţi în sânge!" O grupare teroristă irakiană ameninţă cu atacarea unor ţinte americane

"Vă vom îneca pe toţi în sânge!" O grupare teroristă irakiană ameninţă cu atacarea unor ţinte americane

"Vă vom îneca pe toţi în sânge!" O grupare teroristă irakiană ameninţă cu atacarea unor ţinte americane
19 Aug 2014   •   13:45

Gruparea teroristă jihadistă Statul Islamic (SI) a ameninţat, într-o înregistrare video, că va răspunde atacurilor aeriene efectuate de către Statele Unite prin atacarea unor ţinte americane. "Vă vom îneca pe toţi în sânge", spun Jihadişti irakieni în înregistrarea video, potrivit Sky News.

Mesajul teroriştilor este însoţit de fotografii cu decapitări, el fiind difuzat după ce preşedintele american Barack Obama a anunţat că trupe kurde (peshmerga) susţinute de avioane americane au preluat de la SI controlul asupra barajului de la Mosul.

Potrivit preşedintelui american, jihadiştii din cadrul SI reprezintă în continuare "o ameninţare la adresa Irakului şi întregii regiuni" şi este necesar ca irakienii "să se unească şi să-i respingă din teritoriile pe care le-au ocupat". "Ei pretind că reprezintă suferinţele sunniţilor, dar de fapt măcelăresc bărbaţi, femei şi copii sunniţi", a precizat Barack Obama.

Până în prezent, gruparea teroristă jihadistă Statul Islamic (SI) s-a concentrat asupra ocupării unor porţiuni din teritoriile Irakului şi Siriei, în care a proclamat un califat.

×
Subiecte în articol: statul islamic grupare terorista Irak
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close