Antena 3 CNN Externe Vacanţă de coşmar pentru românii plecaţi în Grecia. Maşina unei familii a fost luată de ape - VIDEO

Vacanţă de coşmar pentru românii plecaţi în Grecia. Maşina unei familii a fost luată de ape - VIDEO

Vacanţă de coşmar pentru românii plecaţi în Grecia. Maşina unei familii a fost luată de ape - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
28 Iun 2018   •   17:56

O familie de români trece prin momente grele în Grecia, din cauza inundaţiilor masive. Maşina lor a fost luată de viitură, în Halkidiki. Rămaşi fără autoturism, oamenii nu se mai pot întoarce acum în ţară.

Un alt grup de români aflaţi în vacanţă într-o localitate la 80 de kilometri de Salonic a făcut noapte albă. Viiturile au făcut ravagii, au distrus mai multe clădiri şi maşini aflate în apropierea hotelului unde erau cazaţi. Românii spun că au primit ajutor din partea autorităţilor şi că, din fericire, nu au suferit pagube materiale.

Furtunile extrem de puternice au provocat inundaţii violente atât pe insule cât şi pe continent. Printre cele mai afectate sunt localitățile Mandra, Larissa și Kanalia, unde aproximativ 30 de case au fost luate de apă.

Probleme grave au fost şi în insula Kalymnos din arhipeleagul Dodecanez. Oamenii s-au chinuit să îşi recupereze bunurile din râurile care s-au format pe străzi. Staţiunea Nikiti din peninsula Halkidiki a fost şi ea măturată de puhoaie. Zeci de maşini au fost luate de ape, mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini, iar torenţii au distrus terasele de pe plaje.

Ploile și furtunile vor continua să afecteze insulele elene și în perioada următoare, spun meteorologii.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close