Antena 3 CNN Externe Vaccinul chinezesc anti-Covid, gata în noiembrie

Vaccinul chinezesc anti-Covid, gata în noiembrie

Un vaccin dezvoltat de chinezi împotriva coronavirusului ar putea fi gata pentru publicul larg în luna noiembrie, conform declaraţiei unui oficial al autorităţilor de la Beijing, citat de Reuters. În acest moment, există patru vaccinuri împotriva Covid-19 create de China, care au ajuns în faza finală a testelor clinice.  

Vaccinul chinezesc anti-Covid, gata în noiembrie
de Adrian Iclozan    |    15 Sep 2020   •   12:30

Cel puţin trei dintre acestea au fost administrate aşa-numiţilor "lucrători esenţiali", persoane care lucrează în sectorul sanitar, în baza unui program lansat în luna iulie.

Cea de-a treia fază clinică a decurs lin iar vaccinul al putea fi disponibil publicului larg în noiembrie sau decembrie anul curent, a spus experta în biosecuritate Guizehn Wu la televiziunea chineză de stat, conform sursei citate.

Aceasta a mărturisit că şi-a administrat în luna aprilie un vaccin aflat în stadiu experimental, fără a preciza care anume, şi nu a constatat simptome nedorite. 

Trei dintre cele patru vaccinuri chinezeşti sunt create de Sinopharm, un gigant farmaceutic controlat de stat şi de compania Sinovac Biotech, listată pe piaţa americană de capital. Un al patrulea vaccin, dezvoltat de CanSino Biologic, a primit în iunie aprobarea pentru a fi folosit de către militarii chinezi. 

Pandemia de Covid 19 a ucis până în prezent peste 925 de mii de oameni pe tot globul. Rusia a anunţat anterior crearea unui vaccin eficace anti-Covid 19, însă ştirea a fost primită cu scepticism în Europa şi în America.

Recent, luna aceasta, comunitatea ştiinţifică din ţările occidentale implicată în efortul anti-Covid a respins presiunile politice pentru crearea accelerată a vaccinurilor anti-coronavirus, invocând nevoia de a păstra la nivel ridicat standardele ştiinţifice.

×
Subiecte în articol: coronavirus China

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close