Antena 3 CNN Externe Vaccinare în somn, o nouă soluție pentru imunizare propusă de președintele Filipinei

Vaccinare în somn, o nouă soluție pentru imunizare propusă de președintele Filipinei

Preşedintele Filipinelor Rodrigo Duterte a propus o modalitate de a-i vaccina pe cei care ezită să se vaccineze cu serul anti-COVID-19, care nu este obligatoriu.

Vaccinare în somn, o nouă soluție pentru imunizare propusă de președintele Filipinei
Sursa foto: Twitter/el5elementotv
de Alexandra Ionescu    |    12 Oct 2021   •   22:03

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, să mergem acolo în timp ce dorm şi să le facem injecţia în timp ce dorm, astfel încât să putem face acest lucru. Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea. O voi face eu, eu voi conduce călătoria”, a declarat Rodrigo Duterte.

Departamentul de Sănătate din Filipine a dat asigurări continue că vaccinarea nu este obligatorie, și că toate vaccinările necesită un consimţământ în cunoştinţă de cauză.

Duterte, și-a asumat de asemenea, vina pentru lipsa vaccinurilor anti-COVID-19 de la începutul anului, spunând că este neputincios deoarece guvernul nu poate găsi nicio companie care să vândă serul în Filipine.

Ţara a început în mod oficial campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 1 martie anul trecut, la peste un an de la înregistrarea primului caz de COVID-19 şi fiind ultima care a lansat o astfel de iniţiativă în Asia de Sud-Est.

×
Subiecte în articol: COVID-19 filipine vaccinare
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close