Antena 3 CNN Externe Vaccinul anti-AH1N1, fabricat prin multiplicarea virusurilor gripate pe ouă. Vezi cum este produs (VIDEO)

Vaccinul anti-AH1N1, fabricat prin multiplicarea virusurilor gripate pe ouă. Vezi cum este produs (VIDEO)

Vaccinul anti-AH1N1, fabricat prin multiplicarea virusurilor gripate pe ouă. Vezi cum este produs (VIDEO)
04 Noi 2009   •   23:14


E crescut în ou şi apoi pus într-o fiolă. Virusul AH1N1 mai are de trecut câteva teste până când fi transformat în vaccin. În organismul nostru, ajunge doar o mică parte a virusului, suficientă pentru a ne crea imunitate. Temerile că vaccinul provoacă gripă sunt neîntemeiate, spun medicii.

Mii de ouă de găină. Mediul perfect pentru multiplicarea virusului AH1N1. Nu e însă o multiplicare haotică, ci una controlată în laborator. Aşa se poate extrage cât mai mult virus pentru fabricarea unui vaccin.

"Acest vaccin este produs prin multiplicarea virusurilor gripate pe ouă embrionate", susţine dr. Adrian Stoica, membru în Comisia Naţională de Vaccinologie.

Medicii aleg doar învelişul virusului. Restul - partea activă, vie, nu se foloseşte niciodată. În fiole se găseşte doar o porţiune foarte mică şi inactivă din virus. După injecţie trec două săptămâni până sistemul imunitar intră în gardă. Perioadă în care ne putem îmbolnăvi de gripă.

Vaccinul împotriva virusului AH1N1 e deja gata. În Marea Birtanie campania de vaccinare a început deja, alături de cea de informare pentru medici.

Dar există deja suspiciuni. În Germania, un bărbat a ajuns la spital cu mai multe complicaţii, iar medicii verifică acum dacă afecţiunile sale au legătură cu vaccinul. Virusologii vorbesc, în schimb, de posibile reacţii.

Pentru a ajunge pe piaţă, vaccinul trebuie să treacă teste de siguranţă. În Europa sunt aprobate în acest moment trei vaccinuri.



Observator

×
Subiecte în articol: gripa vaccin AH1N1 oua
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close