Antena 3 CNN Externe Vaccinul împotriva virusului A H1N1 provoacă dispute între autorităţile din Elveţia

Vaccinul împotriva virusului A H1N1 provoacă dispute între autorităţile din Elveţia

Vaccinul împotriva virusului A H1N1 provoacă dispute între autorităţile din Elveţia
22 Noi 2009   •   19:36

Vaccinul împotriva virusului A H1N1, produs de laboratoarele GlaxoSmithKline, provoacă controverse în cadrul autorităţilor din Elveţia, ţară care a înregistrat, săptămâna trecută, primele decese din cauza gripei porcine, relatează AFP.

?Swissmedic nu permite, în continuare, utilizarea vaccinului Pandemrix în cazul celor care nu au împlinit 18 ani?, a spus Hans-Beat Jenny, directorul autorităţii de reglementare a utilizării medicamentelor, Swissmedic. Autoritatea interzice în continuare şi vaccinarea femeilor însărcinate

Însă Biroul Federal pentru Sănătatea Publică (FOPH), care aparţine de Ministerul de Interne elveţian, a recomandat vineri utilizarea vaccinului GSK pentru copiii de peste şase luni.

?Vaccinul Pandemrix este recomandat copiilor de peste şase luni deoarece protejează eficient toate categoriile de vârstă la o singură injectare (cu excepţia persoanelor imunocomprmise)?, arată Biroul Federal pentru Sănătatea Publică (FOPH), în cadrul ultimelor măsurilor împotriva gripei H1N1.

Disputa între Swissmedic şi FOPH a apărut în momentul în care campania de vaccinare, începută la mijlocul lunii noiembrie în Elveţia, este atacată de mass-media care vorbeşte despre măsuri ca fiind ?confuze? şi ?încete?.

?Vaccinarea împotriva gripei porcine începe confuz. Multe districte nu şi-au primit încă dozele?, scrie ziarul 24 Heures.

Alte două vaccinuri împotriva A H1N1 sunt aprobate în prezent în Elveţia - Focetria şi Celtura, fiind realizate de grupul farmaceutic Novartis.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina vaccin Elvetia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close