Antena 3 CNN Externe Vaccinul împotriva virusului gripei porcine ar putea fi scos pe piaţă la sfârşitul lui iunie

Vaccinul împotriva virusului gripei porcine ar putea fi scos pe piaţă la sfârşitul lui iunie

Vaccinul împotriva virusului gripei porcine ar putea fi scos pe piaţă la sfârşitul lui iunie
Sursa foto: Gripa porcina
23 Mai 2009   •   10:29

Organizaţia Mondială a Sănătăţii speră că un vaccin împotriva virusului gripei porcine ar putea ieşi pe piaţă la sfârşitul lunii iunie. Deocamdată nu s-a decis ce companii vor comercializa vaccinul, pentru că se aşteaptă finalizarea lui. Între timp, gripa A H1N1 s-a apropiat tot mai mult de România. În Rusia a fost confirmat primul caz, iar Bulgaria a anunţat 15 cazuri suspecte. Oficialii au avertizat că virusul gripei va fi mult mai virulent în ţările sărace din emisfera sudică.

?În cazurile unde AH1N1 este larg răspândit şi circulă în comunitatea respectivă, ţările trebuie să se aştepte la mai multe cazuri severe şi infecţii fatale. Nu ne aşteptăm însă pentru moment la o situaţie de creştere bruscă a îmbolnăvirilor grave şi a cazurilor de deces?, a declarat Margaret Chan, director general al OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a decis deocamdată trecerea la nivelul maxim de alertă pandemică. Decizia va fi luată atunci când un nou focar, separat de cel de pe continentul american va fi confirmat.

Virusul gripei porcine a continuat să se răspândească. Un prim caz de infectare a fost confirmat în Rusia. Este vorba despre un bărbat întors de curând din Statele Unite. Bulgaria a semnalat la rândul său 15 cazuri suspecte de gripă. Autorităţile din Grecia şi din Turcia au semnalat deja primele cazuri de contaminare.

Într-un ultim bilanţ, OMS a confirmat existenţa a peste 11 000 de cazuri în 42 de ţări. Majoritatea îmbolnăvirilor noi s-au înregistrat în Statele Unite, Japonia şi Chile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina vaccin
Parteneri
România va trimite în Ucraina sisteme de apărare antiaeriană
x close