Antena 3 CNN Externe Vacile hrănite cu cânepă par să fie la fel de drogate ca oamenii. Efectele asupra laptelui pe care îl produc

Vacile hrănite cu cânepă par să fie la fel de drogate ca oamenii. Efectele asupra laptelui pe care îl produc

Cercetătorii au descoperit într-un nou studiu că vacile care sunt hrănite cu furaje ce conţin cânepă par să fie la fel de drogate precum oamenii. 

Vacile hrănite cu cânepă par să fie la fel de drogate ca oamenii. Efectele asupra laptelui pe care îl produc
Sursa foto: hepta | Abaca Press / Raphael Lafargue
de Ştefan Petrică    |    18 Noi 2022   •   13:52

Conform Science, cea mai mare îngrijorare este posibilitatea ca ingredientul activ din marijuana să ajungă în alimentele pe care le consumă oamenii din laptele obţinut de la bovinele drogate. 

Cânepa este derivată din plantele de Cannabis şi are o concentraţie de tetrahidrocanabinol (THC). 

Florile de cânepă sunt pline de canabinoizi (CBD) care este o substanţă chimică folosita pentru ameliorarea unor probleme de sănătate. 

Pentru a face această descoperire, oamenii de știință de la Institutul Federal German pentru Evaluarea Riscurilor au vrut să determine impactul canabinoizilor din cânepă asupra animalolor. 

Experimentul a durat câteva săptămâni, timp în care zece vaci au fost hrănite cu diferite cantităţi de hrană care conținea o gamă de concentrații de canabinoizi.

Pe parcursul experimentului, cercetătorii au colectat probe de lapte, sânge şi fecale şi au urmărit comportamentul vitelor.  

În urma experimentului, cercetătorii au descoperit că elementul cheie a fost dozajul. Bovinele care au mâncat hrană cu o concentraţie mai mică de canabinoizi au prezentat puţine schimbări notabile, iar vacile care au consumat furaje fabricate din frunze și semințe de cânepă bogate în canabinoizi au avut modificări în ceea ce priveşte respirația și ritmul cardiac, acesta a încetinit. Un alt aspect a fost faptul că pofta de mâncare a bovinelor a scăzut şi produceau mai puţin lapte.

În urma studiului nu s-a stabilit faptul că laptele obținut de la vacile care consumă cânepă îi afectează pe oamenii care îl beau.

 

 

×
Subiecte în articol: lapte cânepă
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close