Antena 3 CNN Externe Vaclav Klaus: "Occidentul şi SUA au provocat în Ucraina o criză fără precedent. Nu Rusia este responsabilă pentru ce se întâmplă acolo"

Vaclav Klaus: "Occidentul şi SUA au provocat în Ucraina o criză fără precedent. Nu Rusia este responsabilă pentru ce se întâmplă acolo"

Vaclav Klaus: "Occidentul şi SUA au provocat în Ucraina o criză fără precedent. Nu Rusia este responsabilă pentru ce se întâmplă acolo"
23 Apr 2014   •   18:09

Occidentul şi SUA au provocat în Ucraina o criză fără precedent şi un conflict foarte greu de soluţionat, iar acum Ucraina este nevoită să-şi aleagă singură calea proprie de dezvoltare.

Acesta este punctul de vedere al lui Vaclav Klaus, fostul preşedinte al Cehiei fiind invitat să participe la o dezbatere cu teme economice, într-un studio al televiziunii publice cehe, ČT.

"Nu este Rusia vinovată. Şi nici Putin. Nu acestea sunt elementele care au constituit focarul izbucnirii evenimentelor din Piaţa Independenţei din Kiev. Situaţia a fost dată peste cap şi apoi prost gestinată de către Europa de Vest şi SUA", a spus fostul lider de la Praga.

Vaclav Klaus este de părere că actuala criză politică din Ucraina poate fi rezolvată doar prin renunţarea la orice fel de ingerinţe în treburile interne ale Ucrainei.
"Cetăţenii Ucrainei trebuie singuri să-şi decidă viitorul", a menţionat politicianul ceh.

×
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close