Antena 3 CNN Externe Vaclav Klaus se autopropune să medieze separarea Ucrainei, pe modelul cehoslovac

Vaclav Klaus se autopropune să medieze separarea Ucrainei, pe modelul cehoslovac

Vaclav Klaus se autopropune să medieze separarea Ucrainei, pe modelul cehoslovac
10 Iul 2014   •   17:43

Fostul preşedinte ceh, Vaclav Klaus (foto), îşi oferă serviciile în rezolvarea crizei din Ucraina şi se autopropune să medieze "procesul inevitabil de divizare al Ucrainei".

Politicianul a subliniat că experienţa sa în divizarea Cehoslovaciei este un motiv în plus pentru coferirea acestei sarcini.

"Separarea Cehoslovaciei a fost atunci inevitabilă, trebuia făcută rapid şi fără durere. În plus, în astfel de situaţii niciuna dintre părţi nu poate avea câştig absolut, trebuie întotdeauna să existe un compromis", spune Klaus, citat de iDNES.

În opinia fostului lider de la Praga, în momentul actual "asistăm la o propagandă unilaterală pro-occidentală, care, la rândul ei, a creat o abordare unilaterală a mass-media".
Klaus este de părere că abordarea crizei din Ucraina "prin optica bipolară, atât din perspectiva pro-occidentală, cât şi din cea pro-rusă" este total eronată.

"Trebuie găsită o soluţie dualistă. Tipul conflictului se reduce acum la un război între Occident şi Rusia", a menţionat el.

Reamintim că Vaclav Klaus şi-a exprimat întotdeauna poziţia sa de eurosceptic efervescent. În 2013 el chiar şi-a îndemnat concetăţenii să suţină retragerea Cehiei din UE.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close