Antena 3 CNN Externe Vadim Krasnoselski, liderul politic de la Tiraspol, mesaj pentru Chișinău: ”Nu vă lăsați provocați”

Vadim Krasnoselski, liderul politic de la Tiraspol, mesaj pentru Chișinău: ”Nu vă lăsați provocați”

După incidentele din ultimele zile, care au dus la instituirea unui ”cod roșu de pericol terorist" pentru 15 zile, liderul politic de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a transmis un mesaj pentru Republica Moldova. El a îndemnat autoritățile de la Chișinău să nu se lase provocate.

Vadim Krasnoselski, liderul politic de la Tiraspol, mesaj pentru Chișinău: ”Nu vă lăsați provocați”
Sursa foto: Twitter/ El periódico de la geopolítica
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2022   •   17:42

”După trei decenii de viață pașnică, după încheierea războiului din 1992, Transnistria a devenit ținta atacurilor teroriste. Ieri și astăzi, pe 25 și 26 aprilie, instituții ale statului - Ministerul Securității Statului și o unitate militară, precum și o obiect ce aparține Federației Ruse - Maiac au fost supuse atacurilor teroriste”, a spus Krasnoselski.

El a precizat că, din primele informații, ”urmele acestor atacuri” duc la Ucraina și au loc pentru a atrage statul în război: ”după cum au arătat primele concluzii ale măsurilor operaționale și de investigare urgente, urmele acestor atacuri duc în Ucraina. După izbucnirea ostilităților din Ucraina, Transnistria și-a menținut neutralitatea și a declarat în mod deschis acest lucru - că nu suntem agresori, că Transnistria nu a plănuit și nu are de gând să-și atace vecinii. Am primit refugiați. În prezent, aproximativ 25.000 de locuitori ai Ucrainei se află în Transnistria, unde primesc sprijinul corespunzător din partea statului”.

”Toată lumea este conștientă de acest lucru. Presupun că cei care au organizat acest atac au scopul de a implica Transnistria în conflict. Și pot spune cu încredere că nu va funcționa. Cu siguranță îi vom găsi pe toți cei care sunt complici la aceste acte criminale. Dar nu la reuși să ne atragă în conflict”, a adăugat acesta.

În acest context, liderul politic al regiunii separatiste a Republicii Moldova a venit cu un îndemn pentru autoritățile de la Chișinău: ”vrreau să fac și un apel la conducerea Ucrainei. Vă rog să investigați aceste atacuri”

”Totodată, vreau să mă adresez conducerii Republicii Moldova. Nu cedați provocărilor, nu lăsați Moldova să fie atrasă în agresiune împotriva Transnistriei. Încă trebuie să ne amintim despre formatele noastre pașnice: atât „1 + 1”, cât și „5 + 2”, și despre munca grupurilor relevante în dezvoltarea formatului „5 + 2”, trebuie să rezolvăm problemele celor două state ale noastre, prevenind în același timp orice agresiune care ar putea deveni prologul unui mare război – în niciun caz. Trebuie să fim de acord - să cădem de acord asupra păcii în primul rând și să păstrăm această pace”, se mai arată în mesaj, potrivit Unimedia.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close