Antena 3 CNN Externe Văduva lui Yasser Arafat a afirmat că acesta a fost otrăvit cu poloniu în cadrul unui "asasinat politic"

Văduva lui Yasser Arafat a afirmat că acesta a fost otrăvit cu poloniu în cadrul unui "asasinat politic"

Văduva lui Yasser Arafat a afirmat că acesta a fost otrăvit cu poloniu în cadrul unui "asasinat politic"
Sursa foto: foto: Intact Images
06 Noi 2013   •   21:42

Yasser Arafat a fost otrăvit cu poloniu radioactiv, afirmă văduva fostului lider palestinian, Suha Arafat, iar un lider al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei a atribuit "asasinatul" Israelului.
   
"Este vorba de o crimă reală, un asasinat politic", a declarat Suha Arafat pentru Reuters după primirea rezultatelor analizelor efectuate post-mortem de o echipă de experţi elveţieni, conform MEDIAFAX.
   
"Toate suspiciunile pe care le aveam au fost confirmate. S-a dovedit ştiinţific că Yasser Arafat nu a murit din cauze naturale, ci a fost omorât", a adăugat Suha Arafat, fără a atribui cuiva "asasinatul".
   
"Preşedintele Arafat a fost victima unui asasinat terorist organizat de un stat, de Israel", a declarat Wasel Abu Yousef, membru al conducerii Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei.
   
Guvernul Israelului a negat orice implicare în moartea lui Yasser Arafat.
   
Concentraţii anormal de mari de poloniu au fost depistate în corpul lui Yasser Arafat, situaţie care confirmă ipoteza unei otrăviri, a anunţat postul tv Al Jazeera după ce experţii elveţieni au prezentat, într-un raport de 108 pagini, concluziile analizelor efectuate pe resturile deshumate ale corpului fostului lider palestinian. Potrivit raportului legist, în corpul lui Arafat exista o concentraţie de poloniu care depăşea de 18 ori limita normală, situaţie care pare să confirme ipoteza otrăvirii liderului palestinian.
   
Yasser Arafat a decedat pe 11 noiembrie 2004, la vârsta de 75 de ani. Fostul lider palestinian se îmbolnăvise în octombrie 2004, prezentând simptome de gastroenterită acută, cu diaree şi stări de vomă. Cauza oficială a morţii a fost atac cerebral, dar medicii nu au putut stabili de ce boală suferea liderul palestinian. Unii politicieni palestinieni au evocat ipoteza otrăvirii cu poloniu de către Israel.

×
Subiecte în articol: Yasser Arafat vaduva
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close