Antena 3 CNN Externe Văduvele militarilor ruși nu cred măcelul făcut de soții lor în Ucraina. ”Nu ar face niciodată asta”

Văduvele militarilor ruși nu cred măcelul făcut de soții lor în Ucraina. ”Nu ar face niciodată asta”

În timp ce orașele din Ucraina sunt sub ruinele războiului, Moscova susține în continuare că nu ucid civili. Văduvele militarilor ruși, care au murit în timpul invaziei din Ucraina, nu cred în măcelul pe care soții lor l-au făcut.

Văduvele militarilor ruși nu cred măcelul făcut de soții lor în Ucraina. ”Nu ar face niciodată asta”
Sursa foto: BBC
de Andreea Ştefan    |    14 Apr 2022   •   12:19

În cimitirul din Stavropol, Rusia, sunt săpate noi rânduri de morminte.

Mormintele sunt acoperite de flori, steaguri și embleme ale armatei ruse.

Militarii îngropați acolo și-au pierdut viața după 24 februarie, data la care a început ”operațiunea militară specială” a președintelui Putin în Ucraina.

Un soldat merge cu flori la mormântul camaradului său. ”A fost ac un al doilea tată pentru mine și pentru băieți. Îl iubim, îl respectăm și îl plângem”, spune Dimitri, potrivit BBC.

Rusia este condamnată pentru măcelul făcut în Ucraina, dar Dimitri, și mulți alții ca el, nu cred acuzațiile. 

”Nu cred aceste falsuri. Nu le voi crede niciodată. Știu cum ne-a învățat comandantul meu, Serghei, să acționăm. Am încredere în camarazii mei și în armata mea. Ei nu ar face niciodată așa ceva”, spune Dimitri.

Această certitudine că Rusia are dreptate și Occidentul minte este înrădăcinată în ani de mesaje similare din partea presei de stat.

Kremlinul își folosește controlul asupra televiziunii pentru a-i convinge pe ruși că trăiesc într-o fortăreață asediată, înconjurați de inamici precum NATO, America, Marea Britanie, UE.

Văduva lui Serghei este de aceeași părere cu Dimitri: nu crede că soțul ei sau armata rusă ar putea produce asemenea atrocități în Ucraina.

”Nu am vrut să cred așa ceva. Nici acum nu cred în totalitate. Știu că toată lumea este împotriva noastră. Acuză Rusia de orice”, spune ea.

 

×
Subiecte în articol: militari rusi Ucraina
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close