Antena 3 CNN Externe Văduvele Negre, la baza masacrului de la metroul din Moscova? (FOTO şi VIDEO)

Văduvele Negre, la baza masacrului de la metroul din Moscova? (FOTO şi VIDEO)

Văduvele Negre, la baza masacrului de la metroul din Moscova? (FOTO şi VIDEO)
Sursa foto: victima
29 Mar 2010   •   13:52
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Capitala Rusiei se află într-o stare de panică, după ce zeci de oameni au fost spulberaţi de două explozii violente la metroul din Moscova. Atentatele sinucigaşe, primele din ultimii şase ani, au fost comise de două femei ale căror cadavre mutilate au fost descoperite ulterior de echipele de căutare.

Descoperirea cadavrelor celor două femei ar putea fi un indiciu potrivit căruia cele mai recente atentate sinucigaşe din Moscova să fie încadrate în seria atacurilor ?Văduvelor Negre?. Deocamdată, potrivit agenţiilor de presă din Rusia, atacurile de la metrou ar fi fost revendicate de o organizaţie cecenă, locul de origine al "văduvelor negre".

Iulian Chifu, directorul Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning, a declarat pentru Antena3.ro că este încă prea devreme pentru aflarea cauzei atentatului. Însă, acesta nu exclude posibilitatea ca atacul să fi venit din partea grupării Văduvelor Negre. ?Nu cunoaştem momentan detalii, pentru că nu ai cum în câteva ore să afli cauzele unui atentat. Autorităţile ruse fac cercetări acolo, cele române la fel, pentru că este o procedură uzuală?, a declarat Chifu.


VĂDUVELE NEGRE COMIT ATENTATE PENTRU A-ŞI RĂZBUNA RUDELE UCISE


Strategii sinucigaşe

Legat de ?văduvele negre?, Chifu spune că acestea acţionează cu preponderenţă în nordul Caucazului. ?Văduvele negre au o strategie sinucigaşă, prin care vor să-şi răzbune rudele, care ar fi fost persecutate politic de către regimul din Rusia?.

?Apoi, legat de ideologie, acest plan de ucidere a oamenilor pentru răzbunarea rudelor sau apropiaţilor ?văduvelor? are şi o semnificaţie, respectiv sărbătorirea a 150 de ani de la Genocidul Cherchazian, în urma căruia a fost omorâtă de către ruşi o mare parte a populaţiei Caucazului, cherchezii ?, explică pentru Antena3.ro Iulian Chifu, directorul Centrului de Prevenire a Conflictelor şi Early Warning.


VĂDUVELE NEGRE AU FĂCUT SUTE DE VICTIME ÎN RUSIA


Atentate executate de femei

Femeile cecene, denumite şi ?văduvele negre?, au mai comis atentate pentru a răzbuna moartea a mii de ceceni, în timpul celor două războaie din republica separatistă.

În 2004, o femeie cecenă a ucis 9 persoane şi a rănit alte 51 în cadrul unui atac sinucigaş comis în apropierea unei staţii de metrou din nord-estul Moscovei. În februarie 2004, un atentator sinucigaş a detonat o bombă în metroul din Moscova a provocat moartea a 40 de persoane şi rănirea altor 100.

Tot în 2004, teroriştii ceceni au ucis sute de persoane la o şcoală din Beslan, în Rusia în acest atac fiind implicate şi "văduvele negre".

IMAGINI DE LA ATENTATELE SINUCIGAŞE DE LA METROUL DIN MOSCOVA

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat Moscova
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close