Antena 3 CNN Externe Val de căldură în Japonia: oamenii sunt rugați să facă economie la energie electrică

Val de căldură în Japonia: oamenii sunt rugați să facă economie la energie electrică

Milioane de oameni din Tokyo sunt rugați de autorități să stingă luminile, din cauza unui val de căldură fără precedent care provoacă temeri legate de alimentarea cu energie electrică

Val de căldură în Japonia: oamenii sunt rugați să facă economie la energie electrică
Sursa foto: Twitter/HDNER
de Alexandra Ionescu    |    27 Iun 2022   •   15:46

Cererea de energie electrică este în creștere după ce temperaturile au ajuns la 40,2 grade Celsius la nord-est de Tokyo în timpul unui val de căldură „neobișnuit de intens". De aceea, oamenii sunt îndemnați să stea în casă și să folosească aerul condiționat pentru a se răcori.

Ca urmare, milioane de oameni din Tokyo sunt îndemnați să stingă luminile pentru a economisi energie electrică.

Oficialii japonezi spun că cererea de electricitate este în creștere după ce temperaturile au atins sâmbătă o temperatură record de 40,2C, cea mai ridicată pentru luna iunie, în Isesaki, situat la 53 de mile nord-vest de capitală.

Oamenii au fost rugați să folosească aerul condiționat „în mod corespunzător", în condițiile în care peste 250 de persoane din Tokyo ar fi fost transportate la spital cu insolație în weekend.

Un bărbat în vârstă de 94 de ani a murit din cauza unei presupuse insolații după ce a fost găsit într-o cameră fără aer condiționat în orașul Kawagoe, la aproximativ 12 mile spre nord-vest.

O alertă de caniculă a fost emisă sâmbătă în șase din cele 47 de prefecturi ale țării de către Agenția meteorologică japoneză și Ministerul Mediului.

Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei (METI) le-a cerut locuitorilor din capitală și din împrejurimi să economisească energia electrică între orele 15 și 18, în special între orele 16 și 17.

„Vă rugăm să economisiți cât mai multă energie, de exemplu prin stingerea luminilor care nu sunt folosite. Suntem loviți de o căldură neobișnuită pentru acest sezon.Vă rugăm să cooperați și să economisiți cât mai multă energie electrică posibil", a precizat METI într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Peste 37 de milioane de oameni trăiesc în zona metropolitană Tokyo, considerată cea mai populată din lume.

×
Subiecte în articol: japonia căldură economie energie Tokyo
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close