Antena 3 CNN Externe Val de atentate Al Qaida, în Pakistan, Afganistan şi Irak

Val de atentate Al Qaida, în Pakistan, Afganistan şi Irak

Val de atentate Al Qaida, în Pakistan, Afganistan şi Irak
Sursa foto: Atentate
06 Feb 2010   •   16:28

Val de atentate ale Al-Qaida. Zeci de oameni au murit în Irak, Afganistan şi Pakistan, în exploziile puse la cale de reţeaua condusă de Osama Bin Laden. Bombele au fost plasate în oraşe extrem de aglomerate. Primele atacuri ale reţelei teroriste Al Qaida au avut loc în oraşul pakistanez Karachi. Potrivit poliţiei, 12 oameni au murit şi peste 40 au fost răniţi în urma deflagraţiei.

Autorul atacului sinucigaş se afla pe o motocicletă şi a lovit în plin un autobuz supraaglomerat. Cea de-a doua bombă a explodat o oră mai târziu, la intrarea spitalului în care începuseră să sosească răniţii din primul atentat. Cele două explozii au făcut în total cel puţin 25 de victime. Poliţia a descoperit ulterior în spital încă o bombă, care a fost dezamorsată.

După câteva zeci de minute, Al Qaida a lovit din nou. De data aceasta în Irak, la mii de kilometri depărtare de prima deflagraţie. Cel puţin 40 de oameni au murit şi alţi 150 au fost răniţi de două explozii succesive, la Kerbala. Explozia a avut loc la finalul unui mare pelerinaj şiit la care au luat parte peste un milion de oameni.

A treia ţintă a fost un oraş din sud-vestul Afganistanului. Bomba a fost plasată într-o motocicletă parcată într-o zonă foarte aglomerată. Doi oameni au murit pe loc şi alţi 10 au fost răniţi grav în atentat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Afganistan pakistan Irak
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close