Antena 3 CNN Externe Val de atentate în Bagdad: Peste 120 de morţi şi 500 de răniţi după o serie de cinci explozii (VIDEO)

Val de atentate în Bagdad: Peste 120 de morţi şi 500 de răniţi după o serie de cinci explozii (VIDEO)

Val de atentate în Bagdad: Peste 120 de morţi şi 500 de răniţi după o serie de cinci explozii (VIDEO)
Sursa foto: atentate
09 Dec 2009   •   16:44

Peste 120 de oameni au murit şi 500 au fost răniţi după o serie de cinci explozii produse în capitala irakiană.

Primul atac s-a produs într-un cartier din sudul Bagdadului. Un atentator sinucigaş şi-a detonat încărcătura lângă mai mulţi poliţişti care patrulau în apropierea Institutului de Tehnologie din oraş.

Apoi, zeci de oameni au murit în alte trei atentate care s-au produs în faţa Palatului Justiţiei, Ministerului Muncii şi Ministerului de Interne. O a cincea explozie a fost raportată în vestul oraşului, în faţa unui tribunal.

Atentatele s-au produs după adoptarea, în Parlament, a noii legi electorale, care deschide calea organizării scrutinului parlamentar, al doilea după înlăturarea regimului Saddam Hussein în 2003.

Luna trecută, peste 250 de oameni au murit în urma mai multor atentate produse în Irak. Noiembrie a fost astfel cea mai sângeroasă lună din 2003 până acum. Cu toate acestea, cifrele Guvernului irakian arată că violenţele au scăzut în intensitate în ultimele 18 luni, iar surse oficiale au declarat că măsurile de securitate au fost intensificate, înainte de alegerile generale din februarie.



Antena 3

×
Subiecte în articol: atentate Bagdad
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close