Antena 3 CNN Externe Val de atentate în cartierele şiite din Bagdad: Cel puţin 23 de persoane au fost ucise

Val de atentate în cartierele şiite din Bagdad: Cel puţin 23 de persoane au fost ucise

Val de atentate în cartierele şiite din Bagdad: Cel puţin 23 de persoane au fost ucise
de M.T.    |    19 Mar 2013   •   10:11

Cel puţin 23 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 88 au fost rănite într-o serie de atentate coordonate produse marţi dimineaţa în cartiere şiite din Bagdad, informează AFP.

Valul de atacuri vine cu o zi înainte de aniversarea a zece ani de la invadarea Irakului de către coaliţia condusă de SUA.

Potrivit sursei citate, 10 maşini capcană au explodat marţi dimineaţă, în timpul orelor de vârf, ţintele fiind cartierele şiite Husseiniyah, Mashtal, Zafraniyah, Baghdad Jadidah, Kadhimiyah, Sadr City şi Shuala, precum şi oraşul Iskandiriyah, situat la sud de capitală.

De asemenea, două persoane au fost împuşcate în Saidiyah şi Mansur.

Atacurile nu au fost revendicate, dar insurgenţii sunniţi, printre care aripa Al-Qaida din Irak, atacă cu regularitate comunitatea şiită şi forţele de securitate, în tentativa de a destabiliza guvernul şiitului Nuri al-Maliki.

În urma acestui nou val de atentate, poliţia şi armata, deja prezente pe străzile din Bagdad, şi-au intensificat controalele.

Numărul violenţelor din Irak a crescut îngrijorător în apropierea datei la care se aniversează zece ani de la invazia americană, 87 de persoane fiind ucise în ultima săptămână în urma diverselor atentate.

Potrivit unui bilanţ publicat duminică de organizaţia nonguvernamentală (ONG) Iraq Body Count, cel puţin 112.000 de civili au fost ucişi în lupte şi atacuri începând cu 2003, anul în care Irakul a fost invadat.



×
Subiecte în articol: Irak Bagdad atentate
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close