Antena 3 Externe Val de atentate la Mosul

Val de atentate la Mosul

24 Iun 2017   •   11:44
Val de atentate la Mosul
Sursa foto: Foto: Agerpres

Atentatori sinucigaşi s-au aruncat în aer în partea estică a oraşului Mosul, recucerită de armata irakiană, provocând moartea a cel puţin trei persoane şi rănirea altor nouă, au anunţat sâmbătă responsabili locali, informează AFP. 

Atacurile au vizat vineri seara târziu cartierul Mouthanna, în timp ce locuitorii îşi făceau cumpărăturile pentru vacanţa de Eid-ul-Fitr, sărbătoare ce marchează sfârşitul lunii de post musulman a Ramadanului. 

"Primul kamikaze s-a aruncat în aer în timp ce era interpelat de un poliţist, care a murit în explozie", a declarat un responsabil al poliţiei. 

Al doilea atacator a reuşit să intre într-un centru comercial şi s-a aruncat în aer în mijlocul civililor, ucigând cel puţin două persoane şi rănind alte nouă, potrivit aceluiaşi ofiţer şi al unui membru al echipelor de securitate. 

Un al treilea kamikaze a fost ucis de poliţie înainte de a reuşi să-şi declanşeze centura cu explozibili. 

Atacurile nu au fost revendicate. Forţele irakiene i-au alungat în ianuarie pe jihadiştii din gruparea Statul Islamic (SI) din partea estică a oraşului Mosul şi încearcă acum să-i scoată din ultimul lor cartier în vestul acestui oraş. 

Al doilea oraş ca mărime al Irakului, Mosul este ultimul mare bastion urban al SI în această ţară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close