Antena 3 CNN Externe Val de panică. Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs în noaptea de luni spre marţi

Val de panică. Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs în noaptea de luni spre marţi

Val de panică. Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs în noaptea de luni spre marţi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    18 Iul 2017   •   09:38

Un seism cu magnitudinea de 6,3 s-a produs în Peru în noaptea de luni spre marţi, potrivit Institutului de Geofizică Peruan (IGP), declanşând un val de panică în rândul localnicilor, dar fără să producă victime şi nici pagube materiale importante, informează AFP.

Epicentrul acestui cutremur de pământ a fost localizat la o distanţă de 44 de kilometri sud-vest faţă de oraşul Atico de pe coasta Oceanului Pacific, la o adâncime de 28 de kilometri.

„Din cauza seismului, ne-au fost semnalate căderi de pietre pe mai multe drumuri din regiune. Suntem în plin proces de supraveghere şi coordonare a utilajelor pe care le-am trimis pentru înlăturarea stâncilor”, a spus Yamila Osorio, guvernator al regiunii Arequipa, pe Twitter.

„Seismul a fost resimţit foarte puternic aici, în Caraveli (...) A declanşat panică în rândul locuitorilor, care au ieşit pe străzi”, a dezvăluit primarul acestui oraş peruan, Santiago Neyra, pentru postul de radio RPP.

Marina peruană a înlăturat ipoteza unei alerte de tsunami.

Peru se află într-o zonă cu o puternică activitate seismică. De la începutul anului şi până pe 9 iulie, 169 de cutremure au fost înregistrate în această ţară, potrivit IGP. Cel mai recent seism de amploare s-a produs în Peru pe 15 august 2007. Acel cutremur a avut o magnitudine de 7,9 şi a făcut 595 de morţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cutremur seism Peru cutremur puternic
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close