Antena 3 CNN Externe Val de violenţe în Marea Britanie. Jafurile şi vandalismul din Londra s-au răspândit şi în provincie

Val de violenţe în Marea Britanie. Jafurile şi vandalismul din Londra s-au răspândit şi în provincie

Val de violenţe în Marea Britanie. Jafurile şi vandalismul din Londra s-au răspândit şi în provincie
Sursa foto: Foto: jezblog.com
de N.B.    |    09 Aug 2011   •   08:29

Violențele și jafurile declanșate în Londra la sfârșitul săptămânii trecute s-au extins, luni noapte, la orașele Brimingham, Liverpool și Bristol. Autoritățile britanice au anunțat că au fost mobilizați peste 1.700 de polițiști pentru a face față incidentelor, informează Mediafax.

Scotland Yard a anunțat, marți, că au fost arestate 334 de persoane de la începutul  incidentlor. Cel puțin 35 de polițiști au fost răniți în timpul violențelor.

În sudul Londrei, mai multe imobile au fost incendiate, iar grupuri de persoane care comiteau jafuri se răspândeau către străzile Hackney, Clapham, Camden şi Ealing.

În restaurantul Ledbury, din Notting Hill, vandali au furat bani din casierie, veselă și telefoanele mobile ale clienților.

 


În provincie, polițiștii din Birmingham au arestat 87 de tineri, care spărgeau geamurile magazinelor și comiteau hafuri în centrul orașului. La Liverpool, polițiștii au anunțat că se confruntă cu un val de violență, mai multe mașini fiind incendiate.

Primul ministru Britanic și-a scurtat vacanța și a revenit de urgență în Londra, unde va avea o reuniune cu serviciile de intervenție  și va discuta cu ministrul de Interne și comandantul poliției.

Incidentele au izbucnit sâmbătă seara, în urma unei manifestații în cadrul căreia se cerea dreptate după moartea unui bărbat de 29 de ani, ucis într-un schimb de focuri cu poliția în Tottenham, joi.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close