Antena 3 CNN Externe Val de incendii suspecte, în Rusia. Cea mai mare fabrică chimică și institutul de apărare din Tver au ars în aceeași zi

Val de incendii suspecte, în Rusia. Cea mai mare fabrică chimică și institutul de apărare din Tver au ars în aceeași zi

Un incendiu uriaș a izbucnit într-una dintre cele mai mari fabrici chimice din Rusia. Imagini dramatice arată fum gros ieșind din uzina chimică Dmitrievsky din orașul Kineshma, la aproximativ 400 de kilometri est de Moscova. S-a întâmplat în aceeași zi în care a ars și institutul de apărare din Tver.

Val de incendii suspecte, în Rusia. Cea mai mare fabrică chimică și institutul de apărare din Tver au ars în aceeași zi
Sursa foto: Colaj: Twitter/ Strange Sounds
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2022   •   13:01

Fabrica este cel mai mare producător de solvenți chimici din țară și se află la aproximativ 950 km de granița cu Ucraina. În prezent, nu se știe ce a provocat incendiul. Acesta a avut loc în aceeași zi, joi, în care ars și un institut de apărare, unde au murit șapte persoane.

Uzina chimică Dmitrievsky se descrie ca fiind cel mai mare producător de acetat de butil și solvenți industriali din Rusia și Europa de Est, scrie The Mirror.

De asemenea, este furnizorul unei game largi de produse chimice și petrochimice în Rusia și în lume. Produsele sale sunt folosite în industria vopselei și lacurilor, cauciucului, pielii și alimentației.

Imaginile incendiului au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare, dar autoritățile încă nu au spus dacă au existat victime.

Tot joi, mai devreme, oamenii de știință au fost forțați să sară pe ferestre, după ce un incendiu a izbucnit la un institut de apărare din Tver, care dezvoltă noi sisteme spațiale și de arme.

Incendiul a avut loc la cel de-al doilea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării al Federației Ruse, care a fost implicat în dezvoltarea rachetelor Iskander folosite în Ucraina. Rapoartele inițiale au spus că incendiul a izbucnit la etajul doi al institutului secret de cercetare.

×
Subiecte în articol: incendii Rusia fabrica institut aparare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close